Πανηγυρική Λειτουργία στη Θήβα – Ισχυρό μήνυμα από τον Αρχιεπίσκοπο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τη δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό της «Μεγάλης» Παναγίας στη Θήβα.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Κυδωνίων Αθηανγόρας, Σουηδίας Κλεόπας, Ιλίου Αθηναγόρας, Καρπενησίου Γεώργιος, ο επιχώριος Μητροπολίτης Θηβών Γεώργιος, καθώς και οι Επίσκοποι Ανδίδων Χριστοφόρος και Μεθώνης Κλήμης.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας ο οποίος στάθηκε στο γεγονός πως ο Αρχιεπίσκοπος συμπληρώνει 50 χρόνια Ιερωσύνης.

Διαβάστε εδώ:  Παναγία Εκατονταπυλιανή: Λαμπρός Εσπερινός στην Πάρο (ΦΩΤΟ)

Ακολούθησε Δοξολογία παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, που τιμήθηκε από τον Μητροπολίτη Θηβών με το ανώτατο παράσημο της Μητροπόλεως.

Στο Λόγο του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε μήνυμα λέγοντας πως «Ο ελληνικός λαός υπήρξε και θα υπάρξει πάντοτε Ορθόδοξος. Αν κάποιος μπορούσε να δει από ψηλά την γενικότερη εικόνα, όχι μόνο την σημερινή, αλλά όλων των εποχών, θα έβλεπε τους Έλληνες απανταχού να προστρέχουν σε κάθε εκκλησία, σε κάθε παρεκκλήσι, σε χωριά και βουνά, να προσκυνήσουν την Παναγία». Αυτό, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως «αυτός ο λαός υπήρξε και θα υπάρξει πάντοτε Ορθόδοξος».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi