Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας στην Αλεξάνδρεια

Loading...


Συνεχίζοντας την Ειρηνική Του επίσκεψη στην παλαίφατη Εκκλησία της Αλεξανδρείας η Α.Μ. ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ.Ειρηναίος μετέβη στο Κάιρο, όπου την 8η Οκτωβρίου επεσκέφθη αρχαιολογικούς χώρους της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, ενώ το μεσημέρι της ιδίας ημέρας παρεκάθησε σε επίσημο γεύμα, το όποιο παρέθεσε προς τιμήν Του ο Εξοχ.Πρέσβης της Σερβίας στην Νειλοχώρα κ.Ντράγκαν Μπισένικ.

Παρόντες ήταν ο Μακ.Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’ και οι Σεβ.Μητροπολιτες Γέροντος Αξώμης κ.Πέτρου,ο Γενικός Πατριαρχικός Επιτρόπος, Σουμαδίας κ.Ιωάννης, Ρεμεζιανής κ.Ανδρέας,ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Νιτρίας κ.Νικοδήμος,ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, κληρικοί και άλλοι επίσημοι.
Την 9η Οκτωβρίου, μετά το πέρας της τελεσθείσης Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καΐρου επί τη ευλογητή επετείω της συμπληρώσεως οκτώ ετών από της εκλογής της Α.Θ.Μ., ο Μακ.Πατριάρχης Σερβίας και η τιμία συνοδεία Του ανεχώρησαν για το Βελιγράδι, προπεμφθέντες στον διεθνή αερολιμένα του Καΐρου από τον Μακ.Πάπα και Πατριάρχη κ.κ.Θεόδωρο Β΄.Ετικέτες