Οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού στο πλευρό των ασυνόδευτων ανηλίκων της «Αποστολής» (φωτογραφίες)

Loading...


Μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης έστειλε η ομάδα παλαιμάχων του Παναθηναϊκού συμμετέχοντας σε φιλικό αγώνα που διοργανώθηκε για τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες του ξενώνα «Εστία» της «Αποστολής».

Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι. Αν και τα χρόνια που έλαμψαν τα αστέρια του Παναθηναικού στα ελληνικά γήπεδα έχουν περάσει, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης κάτι τέτοιο δεν έγινε αντιληπτό. Το πάθος και η επιθυμία για διάκριση δεν έλλειψαν και από τις δύο πλευρές αν και οι πιτσιρικάδες του ξενώνα ανηλίκων προσφύγων ταλαιπώρησαν με το τρέξιμο τους παλαίμαχους του Παναθηναϊκού.

Τελικά όμως η πείρα έλαμψε και πάλι. Η ομάδα του Παναθηναϊκού επικράτησε 4-2 της ομάδας των ανηλίκων προσφύγων της «Αποστολής». Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο «στρατηγός» των πρασίνων Μίμης Δομάζος εξήρε το έργο της Αρχιεπισκοπής και υπογράμμισε ότι οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού βρίσκονται δίπλα σ’ όλους εκείνους που έχουν ανάγκη. «Για μας», είπε, «ο σκοπός είναι ιερός. Στα μάτια αυτών των παιδιών αντικατροπτίζεται το μέλλον του κόσμο. Όσοι γνωρίζουν τι σημαίνει φτώχεια μπορούν να καταλάβουν αυτόν που υποφέρει. Θα είμαστε δίπλα στην «Αποστολή» και τον Αρχιεπίσκοπο όταν μας χρειαστεί».

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα επεσήμανε: «Είναι πολύ όμορφο που βρισκόμαστε εδώ για έναν ιερό σκοπό. Είναι σημαντικό να προσφέρουμε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Για μας τα παιδιά όλου του κόσμου καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς μας».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας ευχαρίστησε εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου τους παλαίμαχους του Παναθηναϊκού και τόνισε «το παράδειγμα σας, το πάθος σας, η αγωνιστικότητά σας, το ήθος σας είναι παράδειγμα για τα παιδιά μας που δίνουν τη δική τους μάχη για μια καλύτερη ζωή».

Για την ιστορία με την ομάδα του Παναθηναϊκού αγωνίστηκαν: Μίσσας, Φούκος, Αθανασόπουλος, Γονιός, Παντελής, Παπαβασιλείου, Μαραγκός, Δομάζος, Μάρκος, Παπαπαναγής, Φραντζέσκος, Διαμαντόπουλος, Τομάρας, Κρασώνης, Κωνσταντινίδης, Χουάν Ραμόν Ρότσα.

alt
alt
alt
alt