Ο Αρχιεπίσκοπος στο Χαρβαρντ και στη Θεολογική Σχολή (φωτο)

Loading...


Φωτογραφίες : Δημήτριος Πανάγος 

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄, ο οποίος πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ιερά Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, επ’ ευκαιρία της αναγορεύσεως του εις Επίτιμο Διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης ολοκλήρωσε χθες την δεύτερη πλήρη ημέρα της επισκέψεώς του, χοροστατώντας στον κατανυκτικό αρχιερατικό εσπερινό στο παρεκκλήσιο της Θεολογικής Σχολής στο Brookline της Μασσαχουσέτης.
Χθες επίσης ο κ. Ιερώνυμος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Harvard, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από την Διευθύντρια Εθιμοτυπίας και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου κ. Jackie O’ Neill, την διευθύντρια του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών κ. Ελένη Παπούλια και την καθηγήτρια κ. Ελισάβετ Προδρόμου. Ακολούθησε ξενάγηση σε διάφορους χώρους και κτίρια του Πανεπιστημίου και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπέγραψε το βιβλίο των επισήμων επισκεπτών.

Αργότερα το απόγευμα, οι καμπάνες του ναού του Τιμίου Σταυρού, που δεσπόζει στο λόφο του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής, ήχησαν χαρμόσυνα καθώς η διοίκηση, το προσωπικό και οι φοιτητές του μοναδικού ανώτατου Ελληνικού πανεπιστημιακού ιδρύματος στην Αμερική υποδέχθηκαν με σεβασμό, αγάπη και τιμή τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας.

«Είναι μεγάλη ευλογία του Θεού, χαρά και τιμή για μας η παρουσία σας εδώ σήμερα, διότι για πρώτη φορά Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος έρχεται σ’ αυτόν τον ιερό χώρο», είπε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Εφορίας της Σχολής, καλωσορίζοντας τον κ. Ιερώνυμο, στο κεντρικό κτίριο του Ιδρύματος, παρουσία του Προέδρου π. Νικολάου Τριανταφύλλου, των εφόρων, των κοσμητόρων, των καθηγητών και φοιτητών της Σχολής.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του για την πρόσκληση και την τιμή που του γίνεται και τόνισε ότι «η ευθύνη όλων μας είναι τεράστια» και ότι «ο χώρος της Πατρίδας μας έχει ανάγκη της προσφοράς του καθενός από μας».

Ακολούθησε, κατανυκτικός εσπερινός στο παρεκκλήσιο της Τιμίου Σταυρού, στον οποίο χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος απηύθυνε λόγια αγάπης και πατρικής νουθεσίας προς τους τελειόφοιτους της Σχολής και του Ελληνικού Κολεγίου και επέδωσε στους αποφοιτούντες αύριο μεταπτυχιακούς φοιτητές της Θεολογίας, τους επιστήθιους σταυρούς της Σχολής.

Η ημέρα έκλεισε με το τιμητικό δείπνο της Σχολής προς τιμήν του Μακαριωτάτου στην παρακείμενη αίθουσα του Καθεδρικού Κέντρου.

1
1
1
1
1
1