Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τέλεσε Αγιασμό για την έναρξη των προγραμμάτων διακονίας ασθενών

Loading...


Τον αγιασμό της έναρξης των προγραμμάτων της Διακονίας Ασθενών περιόδου 2012-2013 τέλεσε το χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Ι.Α.Α.

Ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στους εθελοντές τόνισε «εύχομαι ο Θεός να σας δίνει δύναμη και υγεία, ώστε και εσείς να δίνετε δύναμη και κουράγιο σε αυτούς που έχουν ανάγκη λόγω ασθένειας».

Ο Διευθυντής της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών π. Βασίλειος Κοντογιάννης μίλησε για το σημαντικό έργο των εθελοντών της Διακονίας Ασθενών και επισήμανε «δε βλέπουμε τους εθελοντές μας σαν στρατιωτάκια, αλλά σαν αγαπητούς αδελφούς».

Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως Αιδεσ. Πρωτοπρ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης μεταξύ άλλων τόνισε «έχουμε τρία ρεύματα, τρεις δυνάμεις, τους Ιερείς των νοσοκομείων, τους εθελοντές γιατρούς και τους εθελοντές των νοσηλευτηρίων. Ο καθένας στον τομέα του εμπνέεται από το ίδιο πνεύμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, αγάπης, ευαισθησίας για το διπλανό του».

Στη συνέχεια ο π. Αδαμάντιος αναφέρθηκε στη σύσταση μιας νέας υπηρεσίας από την Αρχιεπισκοπή, τη Γενική Διεύθυνση Ποιμαντικής Μέριμνας Πολιτισμού και Επικοινωνίας. «Στόχος είναι να υπάρχει ένα γραφείο που θα ασχολείται με τη βελτίωση και την ανάπτυξη της διακονίας της Εκκλησίας μέσα στα νοσοκομεία» και πρόσθεσε «σήμερα πραγματοποιείται μία σημαντική συνάντηση εφημεριών, εθελοντών γιατρών και εθελοντών νοσηλευτηρίων, για να γνωρίζει ο καθένας ότι δεν είναι μόνος του, αλλά μπορεί αν υπάρξει μαι καλή συνεργασία» κι ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας «όσο ο πολιτισμός γίνεται απρόσωπος, απάνθρωπος, τεχνοκρατικός, όσο ο κόσμος χάνει το νόημά του, τόσο πιο πολύ αναδύεται η ανάγκη απάντησης στα υπαρξιακά ερωτήματα του ανθρώπου και σε αυτά πρέπει να απαντήσουμε με πράξεις που έχουν από πίσω τους το λόγο του Θεού.

Σήμερα λοιπόν χρειάζεται να έχουμε μία παρουσία στο χώρο της αρρώστιας και του πόνου, όχι μόνο για να αναπληρώσουμε την αποκλειστική νοσοκόμα, αλλά για να δείξουμε ότι ο Θεός είναι ανάμεσα στους ανθρώπους, να δείξουμε ότι εδώ βρίσκεται η ελπίδα.