Ο Αρχιεπίσκοπος στα εγκαίνια του παιδικού σταθμού της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας

Loading...


«Εκεί που συναντώνται η ανθρώπινη Σοφία με την άνωθεν δημιουργείται ο χαρισματικός άνθρωπος και αυτούς τους ανθρώπους έχουμε ανάγκη σήμερα» τόνισε μεταξύ άλλων ο μετά τα εγκαίνια του παιδικού σταθμού – νηπιαγωγείου «Ιωνική Αγωγή» της στο Ηράκλειο Αττικής.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ενώ παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Ανεών κ. Μακάριος, η υπ. Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, τοπικές αρχές, κλήρος και λαός.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τους παρευρισκόμενους και τους δωρητές με τη βοήθεια των οποίων ολοκληρώθηκε το συγκεκριμένο έργο. Έκανε, ακόμη, ιδιαίτερη αναφορά στις γνώσεις που παίρνουν τα παιδιά σε αυτή την μικρή ηλικία.

Διαβάστε εδώ:  Αρχιεπισκοπή και φαρμακοβιομηχανίες ανανεώσαν τη συνεργασία τους (ΦΩΤΟ)

«Είμαστε όλοι ευγνώμονες στη Μητροπολη που υπαρχει ενα τέτοιο πρότυπο έργο» τόνισε η υπ. Παιδείας κ. Κεραμέως και συνεχάρη όλους τους συντελεστές της πρωτοβουλίας.

«Θα ήθελα να επαναλάβω», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, «οτι η καλύτερη επένδυση ειναι η παιδεία μας. Ανέφερε ακομη οτι υπάρχουν δυο είδη Σοφίας, η μάθηση, οι γνώσεις που λαμβάνουμε απο τα σχολεία και η άνωθεν Σοφία και επεσήμανε οτι «εκεί ακριβώς που συναντώνται αυτά τα δυο είδη γίνεται ο χαρισματικός άνθρωπος και σήμερα χρειαζόμαστε όσο ποτέ χαρισματικούς ανθρωπους».

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του παιδικού σταθμού και σχετική ενημέρωση για τον τρόπο και τα προγράμματα που λειτουργούν.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissitilegrafima.gr