Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής : Ενθρονίστηκε ο νέος Ηγούμενος της Αρχιμανδρίτης Εφραίμ

Loading...


Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέσθηκε το απόγευμα από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο η ενθρόνιση του νέου της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Συνοδικής , Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Παναούση.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, παρέστησαν, επίσης, οι Μητροπολίτες πρώην Πειραιώς Καλλίνικος, πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος, Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, Γουινέας Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου στην Αθήνα, Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετέφερε στον νέο Ηγούμενο τις θερμές ευχές των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία της αδελφότητας, χαρακτηρίζοντας τη μονή κάστρο πνευματικό. Μίλησε για την προσωπικότητα του Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς κ. Καλλινίκου και στη συμβολή του στην εξέλιξη της μονής. «Σεβασμιώτατε σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρετε στην Εκκλησία» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε ο νέος Καθηγούμενος να είναι ευάρεστος στον Θεό, στην αδελφότητα και στους ανθρώπους που έρχονται να προσκυνήσουν σε αυτόν τον χώρο.

Διαβάστε εδώ:  Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε το νέο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής

Κατόπιν, ο Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικος συγκινημένος μίλησε για την ίδρυση της αδελφότητας, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο του νέου Ηγουμένου και στο ιεραποστολικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό του έργο. Απευθυνόμενος, μάλιστα, προς τον π. Εφραίμ τόνισε «σου παραδίδω το μοναστήρι, τον κόπο μου, τον ιδρώτα μου» και τον κάλεσε να είναι ταπεινός και πιστός υπηρέτης της Εκκλησίας.

Στην συνέχεια ο νέος Ηγούμενος π. Εφραίμ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τους Αρχιερείς, κλήρο και λαό και ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς και τους αδελφούς που τον ψήφισαν. Δεν παρέλειψε, άλλωστε, να αναφερθεί και να ευχαριστήσει τους εθελοντές που στηρίζουν το ιεραποστολικό έργο της μονής.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr







 • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr