Μαζί Οικουμενικός Πατριάρχης και Αρχιεπίσκοπος στο Υπουργείο Εξωτερικών (φωτο)

Loading...


φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο δέχτηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δήλωσε ότι η Ελληνική Προεδρία μπορεί ν’ αξιοποιηθεί προς όφελος και της εκκλησιαστικής διπλωματίας.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε αισθήματα χαράς, συγκίνησης και ικανοποίησης για την τιμητική πρόσκληση που του απηύθυνε η Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς του δίνει την ευκαιρία να συναντηθεί, όχι μόνο με την ηγεσία του τόπου, αλλά και με προσφιλή πρόσωπα από την πατρίδα. «Μεταφέρω την ευλογία και την στοργή της μητρός Εκκλησίας για τον Ελληνικό λαό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτός σήμερα. Ελπίζω ότι θα δοθεί η ευκαιρία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να δώσει η Ελλάδα τη δική της μαρτυρία στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι». Ευχήθηκε, τέλος, ότι «όπως κάθε οικογένεια, έτσι και η Ευρωπαϊκή έχει προβλήματα, αλλά με ζήλο, με προσπάθεια, με ενότητα, με ομοψυχία, αυτά θα υπερπηδηθούν και θα βαδίσουμε προς ένα καλύτερο αύριο».

1

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μαζί με τους Υφυπουργούς Δ. Κούρκουλα και Κ. Γεροντόπουλο, παρέθεσαν γεύμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

1