Μαθητές λυκείου της Καρδίτσας επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο (φωτο)

Loading...


Μαθητές της δευτέρας τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας επισκέφθηκαν το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Στο πλαίσιο των ερευνητικών εργασιών με τίτλο «Εθελοντισμός και Εκκλησία» οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν τον Αρχιεπίσκοπο και να συζητήσουν μαζί του προβληματισμούς, αλλά και να αναπτύξουν θέματα των εθελοντικών δραστηριοτήτων της Εκκλησίας.

Οι 37 μαθητές και οι 5 εκπαιδευτικοί με επικεφαλής τον υποδιευθυντή του σχολείου κ. Νικόλαο Καρατάσιο, παρουσίασαν στον Αρχιεπίσκοπο το πρόγραμμα των ερευνητικών εργασιών και ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για τα προγράμματα της Αρχιεπισκοπής και για τη συμμετοχή των πιστών στις εθελοντικές αυτές δραστηριότητες.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι στις μεγάλες πόλεις τα φαινόμενα υποσιτισμού και φτώχειας είναι πιο ορατά. Παρουσίασε το έργο της Αρχιεπισκοπής και τόνισε πως «στηρίζεται σε δύο προτάσεις, σε δύο μηνύματα το πρώτο είναι «Βοήθησε και εσύ να αλλάξεις τη ζωή μας» και το δεύτερο «όλοι μαζί μπορούμε».

Η υλική βοήθεια όμως είναι πιο εύκολη από την στήριξη της ψυχής», επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος και παρότρυνε τους νέους να μην απογοητεύονται και να μην τους πιάνει πανικός από όσα ακούν για την κρίση.

Η Ελλάδα έχει περάσει πολλές κρίσεις και με δύναμη, κουράγιο και πίστη στις αξίες, στις ρίζες μας και στην παράδοση θα περάσει και αυτή. Σε ερώτηση μαθητή για τη συμμετοχή του κόσμου σε αυτήν την προσπάθεια ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως «είναι λογικό κάποιοι να βρίσκουν ψεγάδια σε ό,τι κάνουμε, αλλά μας ενδιαφέρει τι λέει η συνείδησή μας».

alt
alt
altΕτικέτες