Κάρολος στον Ιερώνυμο: «Θέλω να πάω στο Αγιο Ορος»

Loading...


Από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμιρ Πούτιν έως και την εκκλησιαστική εκπαίδευση στην Ελλάδα συζήτησε σήμερα ο Πρίγκηπας της Ουαλίας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στη συμβολή της Εκκλησίας στην προσφυγική κρίση ενώ μια εικόνα της Παναγίας ήταν το αναμνηστικό του Ιερώνυμου στον Κάρολο. Ο Βρετανός ευγενής ανταπέδωσε προσφέροντας μια εικόνα που έχει σχεδιάσει ο ίδιος.

Στην αίθουσα του θρόνου, στον πρώτο όροφο της αρχιεπισκοπικής έδρας στην Αθήνα υποδέχτηκε τον Πρίγκηπα της Ουαλίας Κάρολο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος Β’.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους ο πρίγκιπας Κάρολος, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στο Αγιον Ορος το οποίο επισκέπτεται τακτικά -πριν μεγαλώσω πολύ- όπως είπε χαρακτηριστικά στον Αρχιεπίσκοπο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Συνομίλησαν μάλιστα μαζί για το πρότζεκτ του Καρόλου που αφορά στα προσκυνηματικά μονοπάτια του Αγίου Ορους, το οποίο και χρηματοδοτεί.

Διαβάστε εδώ:  Ιερώνυμος στον Κάρολο: "Υψηλότατε, σας καλωσορίζουμε στη γη της καταγωγής των προγόνων σας"

Στη συνέχεια ο πρίγκιπας Κάρολος ρώτησε τον Αρχιεπίσκοπο πως εκπαιδεύονται οι ιερείς στην Ελλάδα. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος του εξήγησε οτι λόγω της σχέσης κράτους εκκλησίας αρμόδιο είναι το κράτος για την εκπαίδευση των ιερέων. Ο πρίγκιπας Κάρολος , έδειξε το ενδιαφέρον του ενώ ο Αρχιεπίσκοπος του εξήγησε οτι δεν βρίσκει σύμφωνη την Εκκλησία αυτή η πρακτική και για το λόγο αυτό είναι σε διάλογο με το υπουργείο Παιδείας . Ο πρίγκιπας Κάρολος ρώτησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αν είχε ζητήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν συνάντηση μαζί του κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα. Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε αρνητικά αποδίδοντας το σε λόγους ασφάλειας.Ετικέτες

tilegrafima.gr