Ιερώνυμος σε φοιτητές: Σκοπός σας να είναι να εξυπηρετείτε την αλήθεια (φωτο)

Loading...


Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Εννέα ομογενείς Αμερικανοί φοιτητές επισκέφθηκαν χθες το απόγευμα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στο πλαίσιο των επισκέψεών τους που διοργανώνει το Ίδρυμα του American Hellenic Institute Foundation.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Νίκος Λαρυγγάκης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή, τον ενημέρωσε πως είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που κάνουν στο πλαίσιο του εφετινού προγράμματος και ότι οι περισσότεροι από τους φοιτητές σπουδάζουν Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές Επιστήμες.
Σκοπός του προγράμματος που πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά είναι να παρακολουθήσουν οι σπουδαστές πως αναπτύσσονται οι σχέσεις μεταξύ των κρατών.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου και τους φοιτητές για την επίσκεψη αυτή, ενώ τους ενημέρωσε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας λέγοντας πως «πράγματι περνάμε μία δύσκολη εποχή, αλλά δε μας πιάνει πανικός, θα παλέψουμε και θα τα βγάλουμε πέρα».

1

Αναφέρθηκε, επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος στο ταξίδι που έκανε πρόσφατα στην Αμερική και δήλωσε ευχαριστημένος και εντυπωσιασμένος από την υποδοχή, τη φιλοξενία, αλλά και τον τρόπο που σκέφτονται οι Έλληνες εκεί.

Έπειτα ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στους φοιτητές τόνισε «είστε σε μία ηλικία που βάζετε τα θεμέλια στη ζωή σας, γιαυτό όσο πιο γερά είναι τα θεμέλια τόσο πιο πολλά θα προσφέρετε. Σκοπός σας, άλλωστε είναι να εξυπηρετείτε την αλήθεια».

Στην συνέχεια οι μαθητές έθεσαν διάφορα ερωτήματα στον Αρχιεπίσκοπο, για τις δυσκολίες στη χώρα μας, αλλά και για τις σχέσεις της εκκλησίας με το κράτος.

1