Ιερώνυμος:«Μόνο ο πονεμένος άνθρωπος μπορεί να κατανοήσει την αξία της υγείας»

Loading...


Στην επιστημονική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 22 χρόνων λειτουργίας της μονάδας μεταμοσχεύσεων οργάνων της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του Γ. Ν. Α. «Ο Ευαγγελισμός» παραβρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπαθανασίου, Διευθυντή του Ιδιαίτερου γραφείου του και τον Γενικό Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρο Κατσιάρα.

«Η αδελφοσύνη έχει το πιο όμορφο νόημα σήμερα μέσα σε αυτή την αίθουσα, που συναντώνται η αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο, ο πονεμένος άνθρωπος και η επιστήμη» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος κατά το χαιρετισμό του και συμπλήρωσε «η συμβολή αυτών είναι να νιώθει ο ένας τον άλλο αδελφό«.
Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος ευχήθηκε δύναμη και κουράγιο στους ανθρώπους που δοκιμάζεται η υγεία τους και επισήμανε πως «η αγάπη που περνάει μέσα από αυτόν τον δίαυλο είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για την εποχή μας», ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως «καλούμαστε όλοι μαζί να αγωνιζόμαστε σαν αδέλφια και ο καθένας από τη θέση που βρίσκεται να προσπαθεί αυτή η αδελφοσύνη να γίνει πραγματικότητα»

Παρόντες ήταν επίσης και απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, του Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός, οργανισμών μεταμοσχεύσεων και συλλόγων μεταμοσχευθέντων, αλλά και ιατρικών συλλόγων.