Η Κόρινθος εορτάζει τον Πολιούχο της Απόστολο Παύλο

Loading...


Με θρησκευτική λαμπρότητα θα εορτάσει και εφέτος η Ιερά Σύνοδος  την  ιερή μνήμη του μεγάλου Αποστόλου των Εθνών Παύλου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος.  

Σήμερα Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013, και ώρα 7.00 μ.μ., στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου θα τελεσθεί  Πανηγυρικός  Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ο  Μακαριώτατος  Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών  και  πάσης  Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με την συμμετοχή Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και άλλων Μητροπολιτών.

Επίσης, την ίδια ημέρα και ώρα, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου οδού Ψαρών, θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Συνοδικού Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου. Στον Εσπερινό θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιωάννης Καραμούζης, Συνεργάτης της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Ιεράς Συνόδου.

Το πρωί της εορτής,  Σάββατο 29 Ιουνίου ε.ε., θα τελεσθεί, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου οδού Ψαρών, ο Όρθρος και η Συνοδική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος  του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών, Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Κατά την Θεία Λειτουργία θα ομιλήσει  ο  Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης   Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 7.00 μ.μ., στον Ιερό Βράχο του Αρείου Παγου, εις ανάμνησιν του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου, θα τελεσθεί Μεγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών.

Στον Εσπερινό θα ομιλήσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμή-σεως Θεοτόκου Πεντέλης.Ετικέτες