Η Ιερά Σύνοδος για την εκδημία του Μητροπολίτου Ιερισσού

Loading...


Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση  αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κυρού Νικοδήμου. Ο εκλιπών Ιεράρχης εξεδήμησε προς Κύριον  σε ηλικία 81 ετών.  

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου γεννήθηκε στο Λισβόρι Μυτιλήνης το 1931. Απεφοίτησε από την Θεολογική Σχολή της Χάλκης το 1955. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το ίδιο έτος. Υπηρέτησε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων, όπου μετεκπαιδεύτηκε στο Μπέρμιγχαμ.

Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελλος (1959 – 1977), ως Ηγούμενος στη Ιερά Μονή Βλατάδων και ως Αντιπρόεδρος στο Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, ως Καθηγητής στην Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (1977 – 1980) και ως Προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων Αθηνών (1980 – 1981).  Μητροπολίτης Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου χειροτονήθηκε το 1981.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου,  θα ψαλεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αρναίας την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 14.00 προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.