Η Ι.M.Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου σε έκθεση για το Ρέθυμνο στο Στρασβούργο

Loading...


Η Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου θα λάβει μέρος στην έκθεση που διοργανώνεται στο Στρασβούργο με θέμα «e.cité Réthymnon:Tέχνες και Κρητικός τρόπος του ευ ζην», σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνης, από 22ας έως 28ης Οκτωβρίου 2012.

Ειδικό έντυπο με πληροφοριακό υλικό  και ένα δεκαπεντάλεπτο βίντεο για την ιστορία της Μητρόπολης, μέσα από τα μνημεία της και τον ορθόδοξο πολιτισμό της,  δημιουργήθηκαν ειδικά για την έκθεση αυτή, στη γαλλική γλώσσα, με την ευγενική συνδρομή της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.   
Μαζί με το τετρασέλιδο έντυπο στους επισκέπτες της έκθεσης θα διανέμονται: ο προσκυνηματικός οδηγός της Ιεράς Μονής Αρκαδίου στα γαλλικά και το μεταφρασμένο στα αγγλικά και γερμανικά βιβλίο που έχει συγγράψει ο καθ. Μιχαήλ Τρούλης για την Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Με τον τρόπο αυτό θα δίδεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να αποκτήσουν μια πρώτη εικόνα για την Τοπική μας Εκκλησία και τη διαχρονική παρουσία της.

Στην αποστολή των Ρεθυμνίων, οι οποίοι θα βρεθούν στο Στρασβούργο κατά τις ημέρες της εκθέσεως, θα συμμετέχει και ο Επίσκοπος μας κ. Ευγένιος.