«Η Ελλάδα δεν θα πεθάνει όσο υπάρχει η Ορθοδοξία»

Loading...


Αποστολή- Μόσχα
Του Γιώργου Θεοχάρη

«Δεν υπάρχουν δευτέρες και τρίτες πατρίδες. Πατρίδα είναι μια», επισημαίνει.

Ο Γιώργος Μαρτασίδης-Σεβαστίδης ,επιφανής επιχειρηματίας στη Μόσχα με καταγωγή από τον Πόντο, ανοίγει τη καρδιά του στο ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄ και μιλά για τις χαμένες πατρίδες την Ορθοδοξία  και την Ελλάδα που ΄΄ μόνο οι Έλληνες μπορούν να τη σώσουν΄΄, τονίζει.

΄΄Η Ορθοδοξία μας κρατά ενωμένους, Η πίστη στον θεό μας σώζει,τίποτε άλλο, εξηγεί  με ιδιαίτερη έμφαση  αναφερόμενος στους ομογενείς μας στη πρωτεύουσα της Ρωσίας.

΄΄Η Ελλάδα είναι μία χώρα που όλοι αγαπάμε. Είναι ένα σπίτι. Ένα πράγμα θα τη σώσει η δικτατορία, δεν εννοώ βασανισμοί και ακραίες καταστάσεις ΄΄, διευκρινίζει.

Και συμπληρώνει, ΄΄ο δεσπότης μας, ο μητροπολίτης Κυρήνης Αθανάσιος και έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Αθανάσιος, είναι το πνευματικό στήριγμα μας. Ο ίδιος βαπτίζει, κάτι που οι ιεράρχες το αποφεύγουν να το κάνουν οι ίδιοι, μας ενώνει όλους. Είναι ο πατέρας μας εδώ΄΄.

Αναφερόμενος στις  σχέσεις των ομογενών με τις τοπικές εκκλησίες  είπε ΄΄Με τη  εκκλησία της Ρωσίας αλλά  και της Γεωργίας διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις΄΄

Παράλληλα,με πόνο ψυχής καταθέτει και το παράπονο του ΄΄Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αγάπη  για τους  έλληνες τους εξωτερικού και υπάρχει έντονη αντιζηλία. Το 1992 μου είπαν τουρκόσπορο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι μόνο οι πόντιοι γεύτηκαν την γενοκτονία, φυσικά και άλλοι, Καππαδοκία, Σεβαστία κ.τ.λ. Όλοι χάσανε την πατρίδα τους…

Και συνεχίζει΄΄Δεν υπάρχουν δευτέρες και τρίτες πατρίδες. Πατρίδα είναι μια, και για μένα είναι ο πόντος, η Τραπεζούντα. Οι ρίζες μας είναι από τον Πόντο, την Τραπεζούντα. Μετά την καταστροφή  βρεθήκαμε στη Γεωργία .Η Ελληνισμός έχασε την Ελλάδα πριν 500 χρόνια όταν η πόλη πήγε αλλού. Από τότε ξεκίνησε η κρίση΄΄.

Ο κ. Μαρτασίδης επιμένει ότι ΄΄Η Ελλάδα δεν θα πεθάνει  όσο υπάρχει  η Ορθοδοξία΄΄

Ποιος είναι ο κ. Μαρτασίδης-Σεβαστίδης

Γεννήθηκε το 1969.Σπούδασε στη Ρωσία, στη πόλη Ροστόφ, πολιτικός μηχανικός-αρχιτέκτονας. Κατασκευάζει σπίτια, βίλες και κάνει διακόσμηση και διατηρεί  γνωστή  εταιρεία.

Οι αντίκες και πίνακες είναι ένα από τα χόμπυ. Τέσσερις αίθουσες  εκτίθενται έργα ζωής.

΄΄Δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα. Και στη Γεωργία και στη Ρωσία . Μέχρι το 2000 ήταν πολύ δύσκολα τα  οικονομικά΄΄ εξηγεί ο κ. Γιώργος.

Η Παναγία  Σουμελά και ο Πόντος


 

Σκοπός  μου είναι να γυρίσουμε εκεί που είναι οι ρίζες μας. Κάθε χρόνια πάω στη Παναγία Σουμελά  και στη Τραπεζούντα που ήταν ο παππούς μου, είδα και το σπίτι του που σήμερα ζούνε οι βάρβαροι. Έκλαψα…

Όταν πάω στη Τραπεζούντα νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου. Ούτε φόβος, τίποτα!

Πως μπορεί ομογενής να βρει δουλεια

Μέσα από το σύλλογο΄΄ Ρωμιοσύνη΄΄ μπορεί κάποιος ομογενής να βρει δουλειά, διευκρινίζει. Και ενώνει τους Έλληνες.  ΄Όλοι  μαζί΄΄, αυτό είναι το σύνθημα΄.

Ο Λαός της Ρωσίας έχει ψυχή


 

Εν τέλει, ο επιφανής επιχειρηματίας ερωτηθείς για τα εβραικά λόμπυ που δρουν στην Ελλάδα,  τονίζει ,΄΄Αντισημιτισμός δεν υπάρχει στην Ελλάδα, υπάρχει στο Ισραήλ. Οι Σιωνιστές είναι αυτοί που επηρεάζουν τα πράγματα στην Ελλάδα΄΄.