Η Εκκλησία της Ελλάδος δίπλα στους δυο Έλληνες Στρατιωτικούς

Loading...


Στο πλευρό των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών που βρίσκονται κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές και στις οικογένειές τους βρίσκεται η Εκκλησία της Ελλάδος. Μετά το πέρας της σημερινής πρώτης συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου εκδόθηκε σχετικό ανακοινωθέν.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εκφράζει την συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανουπόλεως, καθώς και τις οικογένειές τους˙ εύχεται δε και προσεύχεται για την σύντομη απελευθέρωσή τους.

Παράλληλα στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση έγινε συζήτηση και για άλλα θέματα και η ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει:

Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 13 Μαρτίου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάρτιο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Διαβάστε εδώ:  Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου: Προσευχή για τους Ελληνες στρατιωτικούς (ΦΩΤΟ)

Κατά την σημερινή Συνεδρία:
Η Δ.Ι.Σ. ενημερώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος για την εκδήλωση της επίσημης παρουσίασης του Τόμου των Πρακτικών του Ε’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για το 1821, για τις προετοιμασίες του Ζ’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για το 1821 και περί των προτάσεών της για τις εκδηλώσεις, κατά το έτος 2021, του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Ακολούθως ενέκρινε νέες Ιερές Ακολουθίες και το αίτημα της Διευθύνσεως του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας περί ανακηρύξεως του Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, ως Εφόρου και Προστάτου της Προεδρικής Φρουράς.
Τέλος, η Διαρκής Ιερά Συνοδος κατήρτισε τον Συμπληρωματικό Πίνακα υποψηφίων κληρικών προς εγγραφή στον Κατάλογο των προς Αρχιερατείαν εκλογίμων και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.tilegrafima.gr