Η Αρχιεπισκοπή δίπλα στους ασθενείς (φωτο)

Loading...


Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Προγραμματική σύμβαση για τη συνέχιση και την ενίσχυση του προγράμματος παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από τους εθελοντές ιατρούς της κινητής μονάδας υπεγράφη το πρωί μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ως προέδρου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής και του Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής κ. Βασιλείου Κοντοζαμάνη.

Το πρόγραμμα λειτουργεί ήδη δύο χρόνια υπό την ευθύνη του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου. Η σύμβαση προβλέπει τη δυνατότητα υποστήριξης του προγράμματος από νοσοκομείο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής για την πραγματοποίηση εργαστηριακών εξετάσεων, αλλά και παροχή υγειονομικού υλικού.

«Υποστηρίζουμε πάντα τέτοιες πρωτοβουλίες. Είναι η απάντηση της Εκκλησίας, της κοινωνίας και της πολιτείας στην οικονομική και κοινωνική κρίση και μας δίνεται ευκαιρία να καταναλώνουμε τους λίγους διαθέσιμους πόρους που έχουμε στο μέτρο της ανάγκης του καλού όλου του κοινωνικού συνόλου» δήλωσε αποκλειστικά στον 89,5 ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής κ. Βασίλειος Κοντοζαμάνης.

Ο Διευθυντής του Γενικού Φιλόπτωχου ταμείου της Αρχιεπισκοπής π. Βασίλειος Χαβάτζας ευχαρίστησε τον Διοικητή της 1ης υγειονομικής Περιφέρεια Αττικής για την στήριξη και την συμπαράστασή τους στις προσπάθειες και στις πρωτοβουλίες που παίρνει η εκκλησία.

«Οι προσπάθειες αυτές βασίζονται στον εθελοντισμό» ανέφερε στον 89,5 ο π. Βασίλειος και πρόσθεσε «πρέπει να αναφερθεί η σημασία της προσφοράς των εθελοντών γιατρών και η σκέπη που μας παρέχουν οι υπηρεσίες της Πολιτείας, ώστε να μπορούμε να έχουμε μία σωστή οργάνωση και συγκρότηση. Εξάλλου, μόνο με σωστή συνεργασία μπορούν να προχωρήσουν τέτοιες πρωτοβουλίες».

alt
alt
alt