Έντονη αντίδραση για την επίθεση με μολότοφ στη Μονή Πετράκη από τoν Χ. Κονιδάρη

Loading...


ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο

Ο εκπρόσωπος του  τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι επιθέσεις κατά της  είναι θέμα πολιτισμού. Πρέπει να είσαι άνθρωπος των σπηλαίων για να επιτίθεσαι σε ναούς και στην πίστη των ανθρώπων».

Ο κ. Κονιδάρης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, δήλωσε ότι πρέπει να διερευνήσουμε τι μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση και γιατί είναι μόδα να χλευάζονται η Ορθόδοξη Εκκλησία και οι πιστοί της. Ο κ. Κονιδάρης υποστήριξε ότι εδώ και πολλά χρόνια, από τη Μεταπολίτευση και μετά, υπάρχει ένα αρνητικό κλίμα ειδικά σε βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, το οποίο κάποιοι κύκλοι το συντηρούν.

Ο ίδιος, όταν ρωτήθηκε εάν η Εκκλησία θα πάρει μέτρα προστασίας, δήλωσε ότι η «Εκκλησία δεν θα προσλάβει bodyguard και ούτε έχει ζητήσει ποτέ αυξημένα μέτρα». Αναφορά στο ίδιο θέμα έκανε χθες και ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν ακραίοι κύκλοι που κάνουν προσπάθεια να εκμεταλλευθούν περιστατικά όπως η επίθεση με μολότοφ στη Μονή Πετράκη, για να τορπιλίσουν τον διάλογο με την Εκκλησία.

Οσον αφορά τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, ο κ. Φίλης σημείωσε πως «υποστηρίζω την ελευθερία έκφρασης της θρησκευτικής συνείδησης, τόσο της πλειοψηφούσας θρησκείας (Ελληνική Ορθοδοξία) όσο και των άλλων θρησκειών».