Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης π.Πολύκαρπος Δημητριάδης

Loading...


Μετά βαθυτάτης θλίψεως ανακοινώνεται εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ότι χθες βράδυ, 4 Δεκεμβρίου 2012, μετέστη προς Κύριον ο Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος (κατά κόσμον Παναγιώτης) Δημητριάδης, Ιεροκήρυκας της καθ  ἡμάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Η Ιερά Μητρόπολις στερείται ενός αγαπητού, ικανού και αφοσιωμένου εις την Εκκλησίαν πνευματικού εργάτου του αμπελώνος Χριστού.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί σήμερα, 5 Δεκεμβρίου 2012, στις 14:00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος. 

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος (κατά κόσμον Παναγιώτης Δημητριάδης) γεννήθηκε στην Ξάνθη στις 25 Ιανουαρίου 1978 και αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Σχολή Ξάνθης.  Το έτος 2001 έλαβε το πτυχίο της Θεολογίας από τη Θεολογική Σχολή του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εκάρη Μοναχός την 21η Δεκεμβρίου 1996 στην Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης Ξάνθης και τα Χριστούγεννα του ιδίου έτους χειροτονήθηκε Διάκονος. Στις 27 Ιουλίου του 2002 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και προχειρίστηκε σε Αρχιμανδρίτη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα. Διορίσθηκε  στην κενή θέση Ιεροκήρυκος του Νόμου 1811/1988 της Ιεράς Μητροπόλεως κατόπιν αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Από τη θέση αυτή  περιήλθε τις Ενορίες της πόλεως και της υπαίθρου της Ιεράς Μητροπόλεως εργαζόμενος φιλότιμα και με ιεραποστολικό ζήλο. Διετέλεσε Γραμματέας της Υποεπιτροπής για την επιδότηση του Τρίτου Τέκνου των Χριστιανικών Οικογενειών της Θράκης.  Υπήρξε Τακτικό Μέλος του Επισκοπικού Δικαστηρίου της καθ  ἡμᾶς Ιεράς Μητροπόλεως.

Τα τελευταία χρόνια, υπέμεινε αγόγγυστα τη βαρύτατη ασθένεια και την αντιμετώπισε με καρτερία και υπομονή. Εξεδήμησε προς Κύριον την 4η Δεκεμβρίου 2012.

Ο π. Πολύκαρπος υπήρξε αγαπητός τόσο στην ιερά Μητρόπολη Ξάνθης, όσο και στην κοινωνία της πόλεως, ικανός, και αφοσιωμένος στην Εκκλησία πνευματικός εργάτης του αμπελώνος του Κυρίου.