Αρχιεπίσκοπος: Καλούμαστε να μην εγκαταλείψουμε τον λαό (ΦΩΤΟ)

Loading...


Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος

Παρουσία του πραγματοποιήθηκε η Ιερατική Σύναξη της στον ι. ν. Αγίου Παντελεήμονος.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ενώ παρέστησαν οι Μητροπολίτες Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και βέβαια, ο οικείος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος απηύθυνε χαιρετισμό ευχαριστώντας τον Μητροπολίτη για την φιλοξενία.

Αναφέρθηκε στην χθεσινή αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα υπογραμμίζοντας πως η τιμητική αυτή διάκριση αφορά σε όλους τους συνεργάτες που είχε όλα αυτά τα ως κληρικός, ως Μητροπολίτης Θηβών και πλέον ως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. «Βραχίονές μου είναι τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος συμπληρώνοντας πως «όλοι μαζί σαν μια οικογένεια προσπαθούμε να σταθούμε κοντά στο λαό μας παρηγορώντας τον, στηρίζοντας τον κυρίως με το πνεύμα της διδασκαλίας του Χριστού» και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κληρικοί σήμερα.

Διαβάστε εδώ:  Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Σημαντική στιγμή στη ζωή μου» (ΦΩΤΟ)

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε επίσης, ότι καλούμαστε να μην εγκαταλείψουμε τον λαό και την πατρίδα μας, αλλά να τον καταλάβουμε και να σταθούμε δίπλα του. «Η οικονομική κρίση», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, «είναι αποτέλεσμα της πνευματικής κρίσης και αναφέρθηκε στα προβλήματα των μεγαλουπόλεων, όπου είναι συχνή η εικόνα να βλέπεις ανθρώπους να ψάχνουν ένα κομμάτι ψωμί μέσα στα σκουπίδια. «Μπορεί η Εκκλησία με τους συνεργάτες και τους εθελοντές να ταΐζει καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους, χρειάζεται, όμως, να προσφέρουμε και πνευματικό στήριγμα».

Μίλησε, άλλωστε, για τον σκοπό της Εκκλησίας που είναι να βοηθάει πνευματικά τον άνθρωπο και στο πρόβλημά του να απαντά κατά το δυνατόν. Αναφέρθηκε, ωστόσο, στο ενοριακό έργο λέγοντας πως «είναι το Α και το Ω μέσα στην ποιμαντική ζωή της Εκκλησίας και πρέπει εκεί να στρέφετε την προσοχή σας», επισημαίνοντας πως δεν πρέπει να φεύγουμε από τη δύναμη της ενορίας, που μας ενώνει, διότι ενισχύει ο ένας τον άλλο.

Αμέσως μετά χαιρετισμό απηύθυναν οι Μητροπολίτες Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Θερμοπυλών κ. Ιωάννης και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, καθώς και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

Το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος θα τελέσει τα εγκαίνια του ενοριακού Βρεφονηπιακού Σταθμου «Αναπνοή» του ι. ν. Αγίου Αθανασίου Ευόσμου.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

1111ierat-arxiepiskopos 1111ierat-arxiepiskopos 1111ierat-arxiepiskopos 1111ierat-arxiepiskopos 1111ierat-arxiepiskopos 1111ierat-arxiepiskopos