Αρχιεπίσκοπος: «Αλλο συμφωνία κι άλλο πρόθεση να συμφωνήσουμε»

Loading...


Να ξεκαθαρίσει τι ισχύει μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Όπως είπε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου «υπάρχει μια διαφορά: άλλο συμφωνία και άλλο πρόθεση να συμφωνήσουμε».

«Τι έγινε χθες; Εχθές έγινε μια ανακοίνωση ότι έχουμε μια καλή πρόθεση να βρούμε λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν σχεδόν έναν αιώνα» διευκρίνισε ο κ. Ιερώνυμος κάνοντας λόγο για καλή διάθεση της πολιτείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε και ειδικά αναφορά στο θέμα των κληρικών που έχουν ξεσηκωθεί μετά το κοινό ανακοινωθέν στο οποίο αναφέρεται ότι δεν θα είναι πλέον δημόσιοι υπάλληλοι, λέγοντας: «Επαναλαμβάνω, ο,τι θα κάνουμε, πώς θα γίνει το ταμείο θα είναι μέσα οι ιερείς και χωρίς να συγκατατεθούν μες την έννοια του γενικότερου συμφέροντος όχι μόνο των ιερέων, δεν θα γίνει απολύτως τίποτε. Δεν το κάνουμε για να γίνουμε πλουσιότεροι, αλλά για να μπει τάξη».

Παράλληλα επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «παραμύθι» για τα περί μεγάλου πλούτου χρησιμοποιώντας ξανά την παρομοίωση με το κάρβουνο: «πλούτος σαν κάρβουνο που είναι πεταμένος. Πλούτος που αξιοποιείται δεν υπάρχει. Δεν θα κάνουμε τίποτε αν δεν καταλήξουμε σε σημείο που θα θέλουν οι ιερείς. Ολα θα αποβλέπουν σε ειρηνική πορεία όλων μας και για το συμφέρον του λαού μας».tilegrafima.gr