80 χρόνια προσφοράς στο άρρωστο παιδί

Loading...


Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Εκδήλωση μνήμης προς τιμήν της ευεργέτιδος και εμπνεύστριας του Νοσοκομείου Παίδων, Αγλαΐας Κυριακού, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, παρουσία του Μητροπολίτη Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ως εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, εκπροσώπων της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εσωτερικών, των Διοικήσεων των Νοσοκομείων Αττικής, πολιτευτών, ευεργετών του νοσοκομείου και ανθρώπων που στηρίζουν καθημερινά το δύσκολο έργο του προσωπικού.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη Δέηση στη Μνήμη Αγλαΐας και Παναγιώτη Κυριακού και των λοιπών ευεργετών του Νοσοκομείου, στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού του Νοσοκομείου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, όπου ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χαράλαμπος Τομπούλογλου αναφέρθηκε στην ιστορία του Νοσοκομείου, αλλά και στην σημαντική προσφορά της ευεργέτιδος Αγλαϊας Κυριακού.

Ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός ανέφερε πως «αν θέλουμε να είμαστε άνθρωποι του Θεού πρέπει να έχουμε αγάπη και η αγάπη δεν φαίνεται στα λόγια, αλλά στις πράξεις. Αυτό έκαναν οι ιδρυτές και οι συνεχιστές του μεγάλου έργου που βλέπουμε εδώ».

1

Ο Μητροπολίτης Βελεστίνου δήλωσε αποκλειστικά στον 89,5 πως «είμαστε υποχρεωμένοι να θυμόμαστε και να τιμούμε όλους τους ευεργέτες, διαφορετικά είμαστε αχάριστοι και η αχαριστία, όπως και η αγνωμοσύνη δεν έχουν καμμία θέση στην Εκκλησία».

Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων – «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» ιδρύθηκε το 1936 με δωρεά του Παναγιώτη και της Αγλαΐας Κυριακού. Το Νοσοκομείο παρέχει ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη καλύπτοντας τις ανάγκες του παιδικού πληθυσμού όχι μόνο της Αττικής αλλά και ολόκληρης της χώρας. Διαθέτει 395 κλίνες και νοσηλεύει ετησίως περίπου 25.000 παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών.
Κάθε χρόνο, το νοσοκομείο, συμβάλλει στην εκπαίδευση περισσότερων από 100 ειδικευόμενων ιατρών στα διάφορα Τμήματα και Κλινικές του. Το 1979, μετά από μισό αιώνα συνεχούς λειτουργίας και κοινωνικής προσφοράς, η δύναμή του ενισχύθηκε με την δημιουργία δύο νέων Παραρτημάτων (Παράρτημα Καλλιθέας – Παράρτημα Λεωφ. Μεσογείων), η λειτουργία των οποίων συνάδει με τις σύγχρονες εξελίξεις της ιατρικής επιστήμης.

1