Υποβαθμίζει Έλληνες και Βούλγαρους το Φανάρι με την έγκριση του πρώτου κειμένου

Loading...


Και που να πάμε στα πιο περίπλοκα…

Το Φανάρι επιχειρεί υποβάθμιση της Ελλαδικής Εκκλησίας στη Σύνοδο της Κρήτης. 

Χθες το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μιλούσε για ενότητα λέγοντας πως «η παρούσα Σύνοδος αγωνίζεται να τονίσει την ανάγκη της ενότητας σε έναν κόσμο διασπασμένο και κατακερματισμένο» και το απόγευμα με φαναριώτικη γραμμή η Σύνοδος απέρριπτε τις τροποποιήσεις του Μητροπολίτη Ναυπάκτου στο κείμενο με θέμα: Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΝ ΤΩ ΣΥΓΧΡΟΝΩ ΚΟΣΜΩ.

Γιατί; Για να μη θιγεί το κύρος του Γέροντος Περγάμου, του μέγα θεολόγου όπως τον χαρακτηρίζουν τα φιλικά προσκείμενα στο Φανάρι μιντιακά εξαπτέρυγα, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το κείμενο αυτό, αλλά εν πολλοίς και από τα υπόλοιπα. 

 Χθες λοιπόν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι εγκρίθηκε με πολύ μικρές αλλαγές στη χθεσινή απογευματινή συνεδρία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου το πρώτο κείμενο που ήλθε προς συζήτησιν, με θέμα: Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΝ ΤΩ ΣΥΓΧΡΟΝΩ ΚΟΣΜΩ.

 Στο κείμενο αυτό είχε προτείνει από τον Μάρτιο τροποποιήσεις ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, αλλά αυτές απερρίφθησαν.
Επίσης η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν η πρώτη αυτοκέφαλη Εκκλησία που από τις 21 Απριλίου έλαβε κριτική στάση στο κεφάλαιο «Οι σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο.» 

Αν υπολογίσει κανείς και την δήλωση του Μητροπολίτη Λόβετς Γαβριήλ σύμφωνα με την οποία «Μπορούμε να πούμε ότι τώρα είμαστε πιο κοντά στην ελληνική θέση, επειδή και η Ελληνική Εκκλησία δεν δέχεται αυτό το έγγραφο» είναι αντιληπτό πως το Φανάρι χτυπάει με ένα σμπάρο δύο τρυγώνια..

Και στέλνει μήνυμα στους απόντες Βούλγαρους και υποβαθμίζει την Ελλαδικη΄Εκκλησία μη δεχόμενο τις ενστάσεις της.