Πρώτη συνάντηση Αρχιεπισκόπου-υπ. Παιδείας (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Την πρώτη τους συνάντηση είχαν σήμερα το μεσημέρι στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με τον νέο υπουργό Παιδείας Αρ. Μπαλτά 

O Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδης Μπαλτά συνοδευόταν και από τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζή, για τον οποίο διέρρευσε χθες πως ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος παρενέβη για την παραμονή του σε αυτό το πόστο με τηλεφώνημα στον πρωθυπουργό….

Μεταξύ άλλων οι κκ Ιερώνυμος και Μπαλτάς συζήτησαν και το ζήτημα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, ενώ επίσης ο Αρχιεπίσκοπος έλαβε τη διαβεβαίωση πως δε θα υπάρξει καμία αλλαγή στο μάθημα των Θρησκευτικών.

Συνάμα ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στο φλέγον-κυρίως για την επαρχία-ζήτημα των εφημεριακών κενών σε πολλές περιοχές. 

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο κ.Μπαλτάς είχε κάνει λόγο για εφ’όλης της ύλης συζήτηση με την Εκκλησία ενώ επίσης είχε αναφέρει πως οι ρόλοι Κράτους και Εκκλησίας πρέπει να είναι διακριτοί.

Η συνάντηση κράτησε περισσότερο από μία ώρα και μετά το πέρας αυτής στις δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας μίλησε με θερμά λόγια για τον αρχιεπίσκοπο, χαρακτηρίζοντάς τον σοφό, ενώ σημείωσε ότι έχει ήδη θεσμοθετηθεί μία επιτροπή σε υψηλό επίπεδο που θα συζητά ανά τακτά διαστήματα τα προβλήματα που αφορούν την Εκκλησία και τη σχέση της με την Πολιτεία. 

«Ο διάλογος θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν, και θα βάλουμε σε τάξη τα πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα που έθεσε ο αρχιεπίσκοπος και που νομίζω ότι μπορούν να συζητηθούν και λύνονται κατά το δυνατόν δεδομένων και των οικονομικών κα των υπόλοιπων συνθηκών στη χώρα» ανέφερε ο κ. Μπαλτάς.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος, αναφερόμενος στον υπουργό Παιδείας, σημείωσε πως «όλοι γνωρίζουμε τις εμπειρίες του, τις γνώσεις του και το ενδιαφέρον του για το καλό του τόπου μας» και προσέθεσε: «Μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε μια γενική επισκόπηση γύρω από το θέμα των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους, και εκεί όπου καταλήξαμε είναι ότι αυτή είναι η πρώτη μας επαφή και θα ξαναβρεθούμε για να τα συζητήσουμε. Αλλά θέλω να τονίσω ότι το πνεύμα ήταν άριστο και προοιωνίζεται καλές σχέσεις και καλά αποτελέσματα».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης-eurokinissiΕτικέτες