«Ιερό» μπρα ντε φερ για τις Μητροπόλεις Καλαμαριάς και Κεφαλληνίας

Loading...


Στην τελική ευθεία για την πλήρωση των κενών στις Μητροπόλεις Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς και Κεφαλληνίας μπαίνει η Ιεραρχία της Εκκλησίας. Σύμφωνα με πληροφοριές οι εκλογές για τις δύο χηρεύουσες Μητροπόλεις θα πραγματοποιηθούν εσπευσμένα την προσεχή Τρίτη στις 26 Μαΐου.

Σύμφωνα με το e-kefalonia.net με αυτό τον τρόπο ο Αρχιεπίσκοπος θέλει να αιφνιδιάσει τις εξελίξεις (κάτι άλλωστε που είχε κάνει και στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις).

Για την μητρόπολη Κεφαλληνίας ο Αρχιεπίσκοπος είχε δεσμευτεί στο παρελθόν ότι ο νέος Μητροπολίτης θα είναι από τη Κεφαλονιά.
Τα ονόματα που παίζουν για το Τριπρόσωπο είναι τα εξής, όλα του στενου΄περιβάλοντος του μακαριστού Σπυρίδωνα :
-Ο Αρχ. Γεράσιμος Φωκάς Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης


Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χαρτουλιάρης που είναι προϊστάμενος του Ιερού Προσκηνύματος της Παναγίας της Ελευθερώτριας που ανήκει στη Μητρόπολη Κηφισίας (Αττική).Οι επιστημονικές γνώσεις του συμπεριλαμβάνουν, εκτός της Θεολογίας ,και την Ιατρική καθώς είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Οδοντιατρικής. Εχει αναπτύξει δε πλούσιο ιεραποστολικό έργο στην Αφρική. Ο Νικόλαος Χαρτουλιάρης γεννήθηκε στην Πεσσάδα όπου έζησε τα μαθητική του χρόνια και αποφοίτησε από το Λύκειο Κεραμειών.Υπήρξε στενός συνεργάτης και ο προσωπικός ιατρός του μακαριστού Σπυρίδωνος Μητροπολίτη Κεφαλληνίας.

-Ο ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Κεφαλληνίας Αρχ. Σπυρίδων Πετεινάτος

-Ο ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Κεφαλληνίας Αρχ. Φώτιος Γαβριελάτος 

 

Καλαμαριά 

Για την Μητρόπολη Καλαμαριάς & Νέας Κρήνης τα ονόματα που ακούγονται έντονα είναι:

– του επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου

-του  πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης Φλωρίνης π. Ιουστίνου Μπαρδάκα και

-του Αρχιμανδρίτη Στεφάνου Τόλιου, Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

 

 

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου: 

Συνέρχεται την 26ην Μαΐου ε.ε. στο Συνοδικό Μέγαρο (Ιω. Γενναδίου 14, Ι. Μ. Πετράκη) σε έκτακτη σύγκλησή της η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

 Πριν από την έναρξη των εργασιών, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ι.Μ. Πετράκη, ιερουργούντος του νεωτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Στη συνέχεια θα τελεσθεί η καθιερωμένη Εναρκτήριος Ι. Ακολουθία στο Μ. Συνοδικό και θα ακολουθήσει η προσφώνηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, προς τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους. Στην ομιλία του Μακαριωτάτου θα αντιφωνήσει ο αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και θα πραγματοποιηθεί εκλογή της εξ Αρχιερέων Επιτροπής δια τας εις τον Τύπον ανακοινώσεις.
Ακολούθως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση των κενών Ιερών Μητροπόλεων Κεφαλληνίας και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.
 

 Ετικέτες