Το ιερό λείψανο της Αγίας Μαρίνας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Loading...


Την Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013, έγιναν δεκτοί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, απο την Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο ο Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, π. Γαβριήλ Παλιούρας, υπεύθυνος ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και ο π. Ανδρέας Γκουζούνης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο Παρεκκλήσιο του Αποστόλου Βαρνάβα, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, τελέστηκε Δέηση υπέρ υγείας του προσωπικού και των οικείων όλων των εργαζωμένων σε αυτή.
Ακολούθως ο Μακαριώτατος παρέθεσε γεύμα στους φιλοξενούμενους πατέρες και ευχήθηκε καλή παραμονή στην Κύπρο.

Οι δύο Αρχιμανδρίτες προσέφεραν στο Μακαριώτατο, απο μέρους του Μητροπολίτου Σερρών αντίγραφο της εικόνας των Σερρών και βιβλίο με τα Ιερά Κείμενα της Μητροπολιτικής περιφέρειας που βρίσκεται στη Μακεδονία.

Ο Μακαριώτατος προσέφερε αναμνηστικά και το βιβλίο «Εικόνες της Κύπρου» με τη βυζαντινή τέχνη της αγιογραφίας στην Εκκλησία της Κύπρου του Δρ. Αθανασίου Παπαγεωργίου.

Οι ανωτέρω πατέρες από τις Σέρρες, συνόδευσαν το ιερό λείψανο της δεξιάς της Μεγαλομάρτυπος Μαρίνας για προσκύνημα από τους πιστούς, στην Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ και Αγίας Μαρίνας στην Ξυλοτύμπου.