Συνάντηση του Κύπρου Χρυσοστόμου με τον Ύπατο Αρμοστή Κύπρου στην Αυστραλία

Loading...


Την Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος, συναντήθηκε με τον Ύπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία κ. Γιάννη Ιακώβου.

Ο Μακαριώτατος με πολλή χαρά υποδέχτηκε τον κ. Ιακώβου και εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την Κυπριακή ομογένεια στην Αυστραλία και τις σχέσεις, τόσο με την μεγάλη παροικία των Ελλήνων ομογενών όσο και με τους Αυστραλούς γενικότερα.

Από πλευράς του, ο κ. Ιακώβου ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την ευκαιρία που του προσέφερε να τον συναντήσει και να λάβει τις ευχές του. Τον ενημέρωσε για τις άριστες σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Κυβέρνηση και το λαό της Αυστραλίας και για τις συνθήκες διαβίωσης των Κυπρίων στη μακρινή ήπειρο.

Αναφέρθηκε, ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας, στην πρόσφατη Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ελληνικής Ορθοδόξης Αρχιεπισκοπής της Αυστραλίας, που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 στο Σύδνεϋ, καθώς επίσης και τις άριστες σχέσεις με την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και ιδιαίτερα για την καλή συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Στυλιανό.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ευχήθηκε στον Ύπατο Αρμοστή μας καλή επιτυχία στο έργο του. Ταυτόχρονα εξέφρασε εγκάρδιες ευχές προς τους αποδήμους μας, τους οποίους κάλεσε να συνεχίσουν να δημιουργούν στη φιλόξενη χώρα της Αυστραλίας και να μεταδίδουν στα παιδιά τους τις αρχές, το ήθος και τις αξίες του Ελληνικού και Χριστιανικού πολιτισμού μας.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, απηύθυνε εγκάρδιους αδελφικούς χαιρετισμούς, μέσω του Ύπατου Αρμοστή, προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό, ο οποίος από το 1975 ηγείται, ως Πνευματικός Πατέρας της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη μεγάλη ήπειρο της Αυστραλίας, με τη σοφία και τη θεολογική εμπειρία που τον διακρίνει.

Τέλος, ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας στην Αυστραλία, κ. Γ. Ιακώβου ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για το ένθερμο ενδιαφέρον του για τους απόδημους Κυπρίους. Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόν, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

alt