Στον Κύπρου Χρυσόστομο ο νέος Υπατος Αρμοστής της Αυστραλίας

Loading...


Την περαιτέρω αναβάθμιση και ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στην Εκκλησία Κύπρου και την Ύπατη Αρμοστεία της στην επιβεβαίωσαν στη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος και ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας στην Κύπρο κ. Samuel Beever.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, ο Μακαριώτατος, από την πρώτη μέρα επιστροφής του από το Λονδίνο, δέχθηκε στο γραφείο του και σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα τον νέο εκπρόσωπο της Αυστραλίας στην Κύπρο.

Κατά τη συνάντηση αυτή, η οποία είναι η πρώτη μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ο κ. Beever συζήτησε με τον Μακαριώτατο για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, κυρίως το εθνικό, τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης και την τρέχουσα πολιτική και θρησκευτική κατάσταση.

Ο Μακαριώτατος προσέφερε στον νέο ύπατο αρμοστή της Αυστραλίας στο νησί μας μια αργυρή αναπαράσταση του ψηφιδωτού που κοσμεί το μέγα συνοδικό της Μητροπόλεως Πάφου, η οποία απεικονίζει τον εκχριστιανισμό του ανθυπάτου Σεργίου Παύλου από τους Αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα.

Παρών στη συνάντηση ήταν κι ο Διευθυντής του αρχιεπισκοπικού γραφείου θεολόγος κ. Μιχαήλ Σπύρου.

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr