Πάφου Γεώργιος: Να φέρουν πίσω τα κλεμμένα

Loading...


Τις συχνές διαρρήξεις εκκλησιών και τις κλοπές από αυτές σημαντικών εκκλησιαστικών σκευών από ασήμι σχολίασε σήμερα ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Σε  δηλώσεις του ο Πανιερώτατος  ανάφερε πως αυτές τις μέρες  παρατηρείται έξαρση στις  διαρρήξεις και κλοπές από τις εκκλησίες  της επαρχίας μας. Κάλεσε επίσης  την Αστυνομία να αυξήσει τις περιπολίες πλησίον των ναών  για σκοπούς προφύλαξής τους.  

Ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε «κάνω ξανά έκκληση εάν είναι χριστιανοί αυτοί, να σκεφτούν ότι  δεν παίρνουν κάτι το οποίο έχει μόνο  χρηματική αξία. Προσβάλλουν στο έπακρο  τα αισθήματα του λαού μας, για αυτό και παρακαλώ αυτοί οι άνθρωποι να επιστρέψουν ότι έχουν πάρει  γιατί είναι τα ιερά και τα  όσια μας». Αν είναι ξένοι, συνέχισε,  τους καλούμε να σεβαστούν τον τόπο που τους φιλοξενεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία τέσσερεις υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών. Στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας  στο ομώνυμο χωριό, τον Άγιο Δημητριανό επίσης στο ομώνυμο χωριό, την Αγία Ειρήνη στην Τίμη και στον Άγιο Πανάρετο στην Κολώνη. Την διάρρηξη στον Άγιο Πανάρετο αντιλήφθηκε νωρίς το πρωί ο ιερέας  Πατήρ Νικόλαος Φυλακτού όταν πήγε για να λειτουργήσει σήμερα, γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. 

Ο ιερέας παρατήρησε ότι η πόρτα στην κεντρική  είσοδο του ναού ήταν ανοιχτή. Όταν εισήλθε εντός του ναού  παρατήρησε πως όλα τα ντουλάπια ήταν ανοιχτά και ειδοποίησε την Αστυνομία. Ακολούθως , σύμφωνα με την αστυνομία, διαπίστωσε πως από το ιερό κλάπηκε ένα ασημένιο σκεύος νερού «Ζέο» άγνωστης αξίας καθώς και το θυμιατό επίσης από ασήμι αξίας  πεντακοσίων ευρώ.