Πάφου Γεώργιος: Μοιχεία η διαδικασία αναπαραγωγής με παρένθετη μητέρα

Loading...


Μοιχεία χαρακτηρίζει η Εκκλησία τη χρήση ωαρίων και σπερματοζωαρίων από άλλα άτομα, πέραν του ζευγαριού, για την απόκτηση παιδιών, αφού αυτό θεωρείται ότι τρίτο άτομο μπήκε στη σχέση του ζεύγους. Τη θέση αυτή διατύπωσε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ενώπιον της επιτροπής Υγείας της Βουλής, που εξέτασε το θέμα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Η εκκλησία είπε σε έντονο ύφος ο Μητροπολίτης απορρίπτει την διαδικασία της παρένθετης μητέρας, γιατί θεωρεί ότι αυτό το τρίτο πρόσωπο, λόγω της πολύμηνης κυοφορίας δυνατόν να συνδεθεί συναισθηματικά με το κυοφορούμενο και να αρνείται την παράδοση στους πραγματικούς γονείς.

Απορρίπτει επίσης τη γονιμοποίηση περισσοτέρων ωαρίων από όσα θα εμφυτευθούν στη μήτρα της μητέρας, αφού πιθανή ανάγκη θανάτωσης κάποιων από αυτά ισοδυναμεί με φόνο. Ο μητροπολίτης Πάφου εξέφρασε έντονη διαφωνία και για την κατάψυξη ωραρίων και την εμφύτευση τους σε μελλοντικό στάδιο, θέτοντας το ερώτημα, τι γίνεται αν πεθάνει η μητέρα.

Δεν αποδέχεται είπε, ούτε την χρησιμοποίηση από την σύζυγο κατεψυγμένου σπέρματος συζύγου που έχει πεθάνει, γιατί το παιδί θα γεννηθεί ορφανό και υποστεί αρνητικές ψυχολογικές συνέπειες.

Η Εκκλησία αποδέχεται μόνο την υιοθέτηση εμβρύων, κατέληξε, υπό την προϋπόθεση η υιοθεσία να γίνει από παντρεμένα ζευγάρια. 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας Κώστας Κωνσταντίνου, δήλωσε ότι το θέμα συζητάτε στην Βουλή από το 1995 και απηύθυνε έκκληση στο Υπουργείο Υγείας να καταθέσει νομοσχέδιο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, ώστε επιτέλους να ληφθούν αποφάσεις. Οι απόψεις της Εκκλησίας είπε, είναι σεβαστές, αλλά δεν καθορίζουν τις θέσεις της πολιτείας.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι πρέπει να διεξαχθεί κοινωνικός διάλογος, γιατί υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr