Ο Κύπρου Χρυσόστομος με νέους του Διεθνούς Ορθοδόξου Φεστιβάλ «Αδέλφια» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το πρωί της Παρασκευής 9ης Φεβρουαρίου 2018, 130 νέοι και νέες του διεθνούς ορθόδοξου φεστιβάλ «ΑΔΕΛΦΙΑ», οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από τη Ρωσία, Λευκορωσία και Ουκρανία, επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου στη Λευκωσία.

Οπως αναφέρει ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ο Μακαριώτατος με πολλή χαρά υποδέχθηκε τους νέους, οι οποίοι ασπάστηκαν ευλαβικά τη δεξιά του και έλαβαν τις ευχές του για κάθε επιτυχία στην ζωή τους.

Στη συνέχεια, εκ μέρους του Μακαριωτάτου, τους υποδέχθηκε στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιμ. Γρηγόριος Μουσουρούλης, ο οποίος χαιρετίζοντας τη σημαντική αυτή προσπάθεια των αδελφών μας σλάβων ορθοδόξων, καλωσόρισε τα μέλη του διεθνούς αυτού φεστιβάλ και επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των πνευματικών δεσμών όλων των ορθοδόξων, καθότι μόνο με την ενότητα μπορεί η Εκκλησία να πορεύεται απρόσκοπτα και να επιτελεί δυναμικά το έργο της, που δεν είναι άλλο από την καθημερινή μαρτυρία Ιησού Χριστού σε όλη την Οικουμένη.

Διαβάστε εδώ:  Εκκλησία Κύπρου: Η απόφαση για τις κηδείες σε αβάπτιστα βρέφη

Το διεθνές ορθόδοξο φεστιβάλ «ΑΔΕΛΦΙΑ» αποτελεί μοναδική νεανική δραστηριότητα, που συμβάλλει στην προσέγγιση των νέων από διάφορες χώρες. Διοργανώνεται από το 2005 σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας, Λευκορωσίας και Ουκρανίας. Φέτος αποφασίστηκε όπως το 22ο χειμερινό φεστιβάλ διοργανωθεί στο νησί μας.

Στο τέλος της συνάντησης, παρατέθηκε κέρασμα σε όλους και ο Αρχιγραμματέας επέδωσε αναμνηστικά δώρα.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr