Ο Κωνσταντίας Βασίλειος έθεσε το θεμέλιο λίθο στον ελληνικό ναό των Αγ. Μυροφόρων στην Αγία Πετρούπολη (φωτο)

Loading...


Την Αγία Πετρούπολη επισκέπτεται αυτές τις μέρες ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, συνοδευόμενος από το μέλος της Θρονικής Επιτροπής της Μητροπόλεως και Δήμαρχο Σωτήρας κ. Γεώργιο Τάκκα.

Τον Πανιερώτατο προσκάλεσε ο κ. Βιτάλι Μιλόνοφ για να θέσει τον θεμέλιο λίθο στον ελληνικό ναό των Αγίων Μυροφόρων στην Αγία Πετρούπολη. Ο κ. Βιτάλι Μιλόνοφ είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμού και Αξιών στο Ρωσικό Κοινοβούλιο.

Το πρωί του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου ΠέτρουΜητροπολίτη Μόσχας, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο ΤσάρκσογιεΣελό Μάρκελλο και κληρικούς της περιοχής.Μετά το τέλος της Θείας Μυσταγωγία ο Πανιερώτατος προσέφερε στον Επίσκοπο Μάρκελλο επιστήθιο εγκόλπιο, το οποίοφέρει την εικόνα του Αγίου Επιφανίου προστάτη της Μητροπόλεως και αντίγραφο της ιερής εικόνας της Παναγίας της Αγίας Νάπας. Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού και τοποθέτησε τον θεμέλιο λίθο στο σημείο όπου θα ανεγερθεί ο ελληνικός ναός των Αγίων Μυροφόρων.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου ο Πανιερώτατος συμμετείχε σε αρχιερατικό συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Πετρούπολης. Κατά την παραμονή του στην Αγία Πετρούπολη ο Πανιερώτατος θα έχει επαφές και συναντήσεις με διάφορους παράγοντες.

alt
alt
alt
alt

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr