Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος στους εορτασμούς του Πολιούχου της Λεμεσού

Loading...


Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοίνωσε τους εορτασμού για τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος Πολιούχου που φέτος συμπληρώνονται 1400 χρόνια από την Μακαρία του κοίμηση.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 6 μμ, θα τελεσθεί πολυαρχιερατικός εσπερινός στον ιερό ναό τού Αγίου Ιωάννου τού Ελεήμονος χοροστατούντος του και συγχοροστατούντων των Σεβασμειωτάτων Μητροπολιτών Ναϊρόμπης κ. Μακαρίου, Γουϊνέας κ. Γεωργίου, του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου και των Θεοφιλεστάτων επισκόπων Νιτρίας κ. Νικοδήμου, εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, και Αμαθούντος κ. Νικολάου. Μετά το πέρας τού εσπερινού θα ακολουθήσει λιτάνευση των ιερών λειψάνων και τής εικόνας τού Αγίου στους παρακείμενους δρόμους.

Διαβάστε εδώ:  ΚΥΠΡΟΣ : Εκκληση για τη Μονή Σταυροβουνίου

Την επομένη Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 7 το πρωί θα τελεσθεί πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό τού Αγίου Ιωάννου τού Ελεήμονος προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου πάπα και πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου του Β΄ και συλλειτουργούντων των Σεβασμειωτάτων Μητροπολιτών Ναϊρόμπης κ. Μακαρίου, Γουϊνέας κ. Γεωργίου, του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου και των Θεοφιλεστάτων επισκόπων Νιτρίας κ. Νικοδήμου, εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο και Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7:30 μμ, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ιεράς μητροπόλεως Λεμεσού, μουσικοχορευτική εκδήλωση από τα παιδιά των κατηχητικών μας συνάξεων».tilegrafima.gr