Μόρφου Νεόφυτος: «Κανένα σχόλιο – Σέβομαι την αστυνομική έρευνα»

Loading...


Αφού παρήλθε η γιορτή της Παναγίας και οι νηστείες, ο αποφάσισε να τοποθετηθεί επίσημα σε σχέση με τα όσα του προσάπτονται από την κοινή γνώμη, μετά την ομιλία του που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Μόρφου επιλέγει να μην προβεί σε οποιοδήποτε σχολιασμό για τα όσα του καταλογίζονται σεβόμενος την αστυνομική έρευνα σε εξέλιξη. Αυτό αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου και την οποία υπογράφει ο Μητροπολίτης Νεόφυτος.

Στην ανακοίνωση με αφορμή την ολοκλήρωση των νηστειών και των παρακλήσεων για τον Δεκαπενταύγουστο, ο Μητροπολίτης καλεί τους πιστούς να κρατήσουν το βλέμμα στραμμένο στη χάρη της Παναγίας και να ζητούν τη βοήθειά της “γιὰ τὰ δεινὰ ποὺ παραμονεύουν, γιὰ κατάπαυση τῶν πυρκαγιῶν, γιὰ ἀποτροπὴ τῶν σεισμῶν, γιὰ ἀπελευθέρωση καὶ τῆς θάλασσας τῆς Κύπρου”.

Αναφέρει επίσης πως οι προφητικοί λόγοι των Αγίων δείχνουν ότι ο δρόμος της αποσοβήσεως των κακών και της ελαττώσεως του κακού στον κόσμο, περνά μέσα από την προσωπική μας μετάνοια.

Η ανακοίνωση:

Ολοκληρώθηκαν με τη βοήθεια και τη χάρη του Θεού οι νηστείες και οι παρακλήσεις προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Ας κρατήσουμε όμως το βλέμμα μας στραμμένο στη χάρη της. Ας συνεχίσουμε, όσοι θέλουν και μπορούν, να ζητούμε τις σωστικές πρεσβείες της για τα δεινά που παραμονεύουν, για κατάπαυση των πυρκαγιών, για αποτροπή των σεισμών, για απελευθέρωση και της θάλασσας της Κύπρου.

Εκείνα που νομίζαμε ότι είναι μακράν, είναι πιά κοντά. Οι προφητικοί λόγοι των σύγχρονων αγίων, μας δείχνουν ότι ο δρόμος της αποσοβήσεως των κακών, αλλά και ελαττώσεως του κακού στον κόσμο, περνά μέσα από την προσωπική μας μετάνοια.

Όσον αφορά μια άλλη πυρκαγιά, περί σαρκός, Αγίου Πνεύματος και πονηρών πνευμάτων, την οποία κάποιοι άναψαν για μας, δεν θα προβούμε σε οιονδήποτε σχολιασμό, σεβόμενοι πλήρως σχετική αστυνομική έρευνα που διεξάγεται.

Η Παναγία βοήθειά μας!

Μετ’ ευχών προς Κύριον,
Ο Μητροπολίτης
† Ο Μόρφου Νεόφυτος

Εν τη Ιερά Μητροπόλει Μόρφου,
τη 17η Αυγούστου 2019.

Ολοκληρώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι έρευνες της Αστυνομίας
Στο μεταξύ, ολοκληρώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι έρευνες της σε σχέση με τις δηλώσεις του μητροπολίτη Μόρφου για τους ομοφυλόφιλους. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας συνέχισαν τις εξετάσεις τους και τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου, ενώ απομένει ακόμα η λήψη δύο-τριών καταθέσεων για να συμπληρωθεί η υπόθεση. Όπως αναφέρθηκε από την Αστυνομία, στη συνέχεια ο φάκελος που θα σχηματιστεί θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για συζήτηση με τους ανακριτές και παράλληλα ν’ αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κατάθεση από τον μητροπολίτη Νεόφυτο και η απόφαση της Αστυνομίας να αποταθεί στη Νομική Υπηρεσία πριν ακούσει και τον Άγιο Μόρφου, συνηθίζεται για τις περιπτώσεις που κρίνεται ότι πρέπει να αξιολογηθεί πρώτα η μαρτυρία και μετά να γίνουν άλλα βήματα. Σύμφωνα με πληροφόρηση από την Αστυνομία, αν από τη μαρτυρία που συγκεντρώθηκε αποφασιστεί ότι δεν προκύπτει αδίκημα, τότε δεν είναι αναγκαία η λήψη κατάθεσης από τον μητροπολίτη. Σε περίπτωση που κριθεί ότι πρέπει ν’ ακουστεί και η δική του η εκδοχή και μετά να ληφθεί οριστική απόφαση, τότε οι ανακριτές θ’ αποταθούν εκ νέου στον ίδιο.tilegrafima.gr