Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Κύπρου για συναίνεση-Συνάντηση με Αναστασιάδη

Loading...


Έκκληση να πρυτανεύσει συναίνεση από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να σταθεί στα πόδια της η Τράπεζα Κύπρου, με στόχο να ανακάμψει η οικονομία και να επανακτήσει την ψυχολογία του ο λαός, απευθύνει ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, μεταφέροντας αυτό το μήνυμα και από τον ίδιο τον πρόεδρο της δημοκρατίας.

Ο αρχιεπίσκοπος, που χθες το βράδυ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, στο περιθώριο της εκδήλωσης του σώματος προσκόπων που διοργανώθηκε στο προεδρικό μέγαρο, δήλωσε ότι τα μηνύματα που μετέφερε στον πρόεδρο από την άτυπη χθεσινή συνέλευση παλαιών και νέων μετόχων της Τράπεζας Κύπρου, βρήκαν τον κ. Αναστασιάδη σύμφωνο.
«Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι τα μηνύματα της συνέλευσης ήχησαν θετικά στα αυτιά του προέδρου», σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος.

Μιλώντας το πρωί στη StockWatch, o προκαθήμενος της εκκλησίας εξήγησε ότι δεν θα ήταν φρόνιμο να δημοσιοποιήσει τα όσα συζητήθηκαν με τον πρόεδρο, αλλά ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, συμφώνησαν απόλυτα να πρυτανεύσει συναίνεση και να αποφευχθούν αχρείαστες αντιπαραθέσεις.

«Ανεξάρτητα από το σημερινό αποτέλεσμα της απόφασης του επαρχιακού δικαστηρίου σε σχέση με την καταχώρηση αίτησης για αναβολή της επικείμενης συνέλευσης της Τράπεζας Κύπρου, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επιδιώξουν τη συναίνεση, τη συνεργασία και τον αλληλοσεβασμό», παρατήρησε ο αρχιεπίσκοπος.

Προειδοποιεί το μεταβατικό ΔΣ BOCY και ΚΤ/b

Προειδοποίησε ωστόσο ότι αν η προσωρινή διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου και ο διοικητής της ΚΤ ενεργήσουν ετσιθελικά και πουν εμείς είμαστε εδώ και έτσι θέλουμε να πράξουμε, τότε ο κόσμος θα αντιδράσει.

«Τους συμβουλεύω», υπέδειξε, «να προωθήσουν και αυτοί τη συναίνεση για να εξευρεθεί η χρυσή τομή. Ο λαός είχε μέχρι σήμερα αρκετή υπομονή. Αν εξαντληθεί αυτή η υπομονή, ποιος θα αντιμετωπίσει όλο αυτόν τον κόσμο που νιώθει αδικημένος; Οι μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου είναι πάνω από 100 χιλ. Αν ξεσηκωθούν αυτοί οι άνθρωποι ποιοι θα σταθούν μπροστά τους, μήπως η Τράπεζα Κύπρου ή ΚΤ;».

Επανέλαβε τέλος την έκκληση του όπως υπάρξει λόγος και αντίλογος, ώστε να μην αδικηθεί, όπως τόνισε, κανείς για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του κυπριακού λαού.