Κύπρου Χρυσόστομος: Η Εκκλησία θα διατηρήσει το ποσοστό στην Ελληνική Τράπεζα

Loading...


Διαβεβαιώσεις Αρχιεπισκόπου ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης

Λευκωσία:  Την εκτίμηση ότι η Εκκλησία θα διατηρήσει το ποσοστό της στην Ελληνική Τράπεζα εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί προγραμματισμένα προς αυτή την κατεύθυνση. Είπε ότι η Εκκλησία δεν έχει τα χρήματα που χρειάζονται, ωστόσο πρόσθεσε ότι η ανακεφαλαιοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Υποστήριξε ότι οι κυπριακές τράπεζες πρέπει να παραμείνουν σε κυπριακά χέρια για να εξυπηρετήσουν τον τόπο.

Μιλώντας στην Κυπερούντα, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας τόνισε πως το σημαντικότερο είναι τόσο η Ελληνική όσο και η Τράπεζα Κύπρου, να εργαστούν απελευθερωμένες από τη σκλαβιά, κατά την έκφραση του, της Τρόικα.

Η ζημιά που έχει γίνει, πρόσθεσε, είναι τεραστίων διαστάσεων καθώς εδώ και πέντε μήνες η Ελληνική Τράπεζα και η Τράπεζα Κύπρου δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Επεσήμανε ότι «η Εκκλησία θα εργαστεί ώστε, το τραπεζιτικό σύστημα της Κύπρου, να βρει εκ νέου τον εαυτό του για να εξυπηρετήσει αυτό τον λαό».

«Περνάμε» τόνισε, «δύσκολες μέρες και η Εκκλησία δεν έχει τα λεφτά που χρειάζονται, αλλά η ανακεφαλοποίηση έχει πολλούς τρόπους να γίνει. Και είμαι σίγουρος ότι θα την πετύχουμε εις πείσμα εκείνων που νομίζουν ότι θα ισοπεδωθούν τα πάντα και αυτός ο λαός θα πεινάσει».

Σε παρατήρηση ότι η Εκκλησία θα μπορούσε στις δεδομένες στιγμές να εγκαταλείψει μια ριψοκίνδυνη επιχειρηματική δραστηριότητα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε:

«Η εκκλησία δεν σκέφτεται μόνο τον εαυτό της. Σκέφτεται και τον λαό. Χωρίς τράπεζες δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία σε αυτό τον τόπο. Πως θα γίνουν επενδύσεις χωρίς τράπεζες και μάλιστα, κυπριακές. Γιατί ζήσαμε το ’74, όταν τότε όλες οι ξένες τράπεζες είχαν αδιαφορήσει».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Τράπεζα Κύπρου ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε ότι «όλοι πρέπει να βοηθήσουν, ώστε και η Τράπεζα Κύπρου να σταθεί γρήγορα στα δικά της πόδια και να μην θέλει τα δεκανίκια του κράτους».