Κύπρου Χρυσόστομος: «Απαράδεκτη η δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ για τους υδρογονάνθρακες»

Loading...


«Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν οφείλει να υπερασπίζεται τις αρχές που διέπουν τη λειτουργία του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο και δεν του επιτρέπεται να ξεφεύγει από τους όρους εντολής του με απαράδεκτες δηλώσεις», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του ΓΓ σχετικά με τους υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε δηλώσεις μετά τη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της επετείου της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι το μοναδικό όπλο που έχουμε για να αμυνθούμε έναντι των τουρκικών επιβουλών «είναι η κρατική μας υπόσταση, γι’ αυτό τη Δημοκρατία μας πρέπει να την προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού». Πρόσθεσε ότι «αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει ο κάθε Κύπριος να στέλνει σε όλους». Διαβάστε τη συνέχεια των δηλώσεων Αρχιεπισκόπου και σχολιάστε.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα που τον φέρει να έχει παρέμβει στις προηγούμενες Προεδρικές εκλογές, μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου προς τον ανθυποψήφιο του σημερινού Προέδρου, Ιωάννη Κασουλίδη, ζητώντας του να διορίσει Υπουργό Εξωτερικών της Κυβέρνησής του, εάν εκλεγόταν, τον Γιώργο Λιλλήκα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως δεν νομίζει ότι θα μπορούσε να κάνει τέτοια παρέμβαση. Πρόσθεσε πως τους Υπουργούς τους διορίζει ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση που έκανε ο ΓΓ του ΟΗΕ στον Τ/κ ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου ότι τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύ επωφελή για τις δύο κοινότητες και να χρηματοδοτήσουν τη διευθέτηση του Κυπριακού, ο Χρυσόστομος Β’ τόνισε ότι «ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών οφείλει να είναι υπερασπιστής των αρχών που διέπουν τη λειτουργία των Ηνωμένων Εθνών και πέραν αυτού δεν του επιτρέπεται να προβαίνει σε απαράδεκτες δηλώσεις».
«Εκείνο που πρέπει να υπερασπίζεται είναι ότι οι αρχές που ισχύουν στα άλλα κράτη, πρέπει να ισχύουν και για την Κύπρο», συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος.tilegrafima.gr