Καταπέλτης για Δ.Χριστόφια: Παρέδωσε στην πείνα μια Κύπρο ευημερούσα!

Loading...


Ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, εξαπολύει δριμύ κατηγορώ στον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, όπως μεταδίδει το sigmalive.com

Το καλεί να κάνει αυτοκριτική, κατηγορώντας τον ότι παρέδοσε μια Κύπρο να πεινά ενώ επισημαίνει οτι η τα χρήματα της εκκλησίας δεν κουρεύτηκαν γιατί δεν υπήρχαν. Ο Αρχιεπίσκοπος δίνει μάλιστα εξουσιοδότηση στον Χριστόφια να πάει σε όλες τις Τράπεζες και να πάρει τα χρήματα της Εκκλησίας.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας, κληθείς να σχολιάσει την απάντηση του κ. Χριστόφια, στις αναφορές του ιδίου, στον Παχύαμο Τηλλυρίας την περασμένη Κυριακή, πως, ό,τι δεν κατάφερε να ισοπεδώσει ο κ. Χριστόφιας θα το πράξει ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τον τέως πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να κάνει λίγη αυτοκριτική λέγοντας «λίγη αυτοκριτική εκ μέρους του κυρίου Χριστόφια νομίζω ότι δεν βλάπτει».

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε επίσης πως ο κ. Χριστόφιας θα πρέπει να κάνει αυτήν την ενδοσκόπηση γιατί τα τελευταία 5 χρόνια εκείνος ήτο- όπως είπε- επικεφαλής αυτού του λαού. Βρήκε, συνέχισε, μια ανθούσα και ευημερούσα Κύπρο και παρέδωσε, όπως ανέφερε « ένα μέρος του λαού να πεινά».

Με έχει αποκαλέσει λαϊκιστή, συνέχισε, σημειώνοντας πως ο ίδιος ποτέ δεν πίστεψε στο λαϊκισμό. Πρόσθεσε ακόμη, πως εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι αυτός ο λαός να ζήσει χαρούμενος και ευτυχισμένος εδώ στην γη των πατέρων του και όχι ένα μέρος αυτού του λαού να πεινά. Ξεκαθάρισε επίσης πως δεν είναι ο ίδιος υπεύθυνος για την κατάσταση που έχουμε περιέλθει λέγοντας πως «εγώ συμπαρίσταμαι των πεινώντων».

Σε σχέση με τις αναφορές του κ. Χριστόφια ότι η Εκκλησία της Κύπρου έχει πολλά εκατομμύρια, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απήντησε «του λέω απερίφραστα, ότι δεν τύχαμε κουρέματος, όπως έτυχαν εκείνοι που είχαν χρήματα στις τράπεζες». Επειδή δεν είχαμε είπε, δεν κουρευτήκαμε. Προχωρώντας μάλιστα ακόμη ένα βήμα παρακάτω, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κάλεσε τον κ. Χριστόφια δίδοντάς του – όπως είπε- εξουσιοδότηση, να πάει σε όλες τις τράπεζες, σε όλους τους λογαριασμούς που έχει η Ιερά Αρχιεπισκοπή, και όσα έχει, να τα πάρει. «Είναι δικά του, να τα πάρει» είπε, λέγοντας πως του δίνει, αυτή την εξουσιοδότηση.