Η χορωδία Κορακιάνας «Σπύρος Σαμάρας» της Κέρκυρας στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το πρωί του Σαββάτου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου γέμισε με τις μελωδίες της εκ Κερκύρας ορμωμένης χορωδίας «Σπύρος Σαμάρας», η οποία έψαλε στον Μακαριώτατο το μεγαλυνάριο του Αγίου Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος.

Οπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής, τα μέλη της χορωδία έγιναν δεκτά από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου στο Μέγα Συνοδικό της Αρχιεπισκοπής. Την εξ Ελλάδος χορωδία συνόδευσαν μέλη του Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια».

Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη χορωδία, η οποία απόψε θα συμμετάσχει σε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Ι. Μονής Κύκκου στον Αρχάγγελο.

Διαβάστε εδώ:  Μαθητές του Β΄ Γυμνασίου Γέρακα στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου (ΦΩΤΟ)

Η χορωδία Κορακιάνας «Σπύρος Σαμάρας» είναι μια μικτή τετράφωνη χορωδία αποτελούμενη από περίπου 30 χορωδούς και αποτελεί τμήμα της φιλαρμονικής Κορακιάνας «Σπύρος Σαμάρας». Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσικοπολιτιστικά σωματεία της Κέρκυρας εδώ και πολλά χρόνια. Σκοπός της είναι η διατήρηση και η διάδοση των πολιτιστικών στοιχείων του νησιού. Η χορωδία συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα της έδρας της στην Κέρκυρα, αλλά και εκτός Κερκύρας. Είναι η συνέχεια χορωδιακών σχημάτων που υπήρχαν στην Κορακιάνα από τις αρχές του περασμένου αιώνα. Έχει λάβει μέρος με επιτυχία σε πολλά φεστιβάλ όπως: Μουδανιών Χαλκιδικής, στο Κιλκίς, στον Δήμο Αθηένου της Κύπρου, στο Διεθνές Φεστιβάλ της Βερόνα στην Ιταλία. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας, εκπροσωπείται στο Δ.Σ. και συμμετέχει στις εκδηλώσεις που οργανώνει η Ένωση. Το ρεπερτόριο της χορωδίας είναι κατ’ εξοχήν τραγούδια σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, επτανησιακά, τοπικά και παραδοσιακά. Από το 2003 την διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει ο καθηγητής μουσικής κ. Γιώργος Άνθης.tilegrafima.gr