Επίσκεψη της Συνόδου των Καθολικών Επισκόπων Μέσης Ανατολής στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την ευκαιρία της πλήρους συνόδου των Καθολικών Επισκόπων της Μέσης Ανατολής, η οποία έλαβε χώρα στην Κύπρο, στην Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών, ο Επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών της Κύπρου Youssef Soueif διοργάνωσε επίσημο γεύμα κατά την 11 Απριλίου 2018, στο οποίο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου εξεπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, την επομένη, Πέμπτη 12 Απριλίου 2018, δεκαπέντε Μαρωνίτες επίσκοποι επισκέφθηκαν τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Κύπρου Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος τους δέχθηκε στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Παρών στη συνάντηση ήταν κι ο Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος.

Ο Μακαριώτατος τόνισε την ανάγκη επικράτησης της ειρήνης στον χώρο της Μέσης Ανατολής, ο οποίος τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε μία έκρυθμη κατάσταση. Όπως επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, η πολεμική σύρραξη αποτελεί τον έσχατο τρόπο επίλυσης των διαφωνιών ανάμεσα σε ξένες χώρες και πολλοί άνθρωποι γίνονται θύματα αυτής της πολιτικής.

Στο τέλος, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 77 χρόνων ζωής του Προκαθημένου της Εκκλησίας Κύπρου, οι Μαρωνίτες Επίσκοποι ευχήθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο να του δίνει ο Θεός πλείστα έτη προς επιτέλεση του πολυσχιδούς έργου του στην Ορθοδοξία.tilegrafima.gr