Εορτάστηκε λαμπρώς ο Άγιος Τύχωνας Πολιούχος της Επισκοπής Αμαθούντος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Εορτή Χαρμόσυνος και ημέρα πανηγύρεως η μνήμη του εν Επισκόπου Αμαθούντος, πολιούχου και προστάτη της Επισκοπής Αμαθούντος. Κλήρος και Λαός του Θεού περιούσιος, με ψαλμούς και ύμνους και ωδαίς πνευματικές, τίμησε επαξίως τον μιμητή του Δεσπότου Χριστού.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της : “Με την ευκαιρία της εκ μεταθέσεως μνήμης του Αγίου τελέστηκαν και φέτος εορταστικές εκδηλώσεις στον ιερό ναό του στην ομώνυμη κοινότητα. Το Σάββατο 8 Ιουνίου τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Ισαάκ και άλλων ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεως μας.

Την ημέρα της εορτής τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου με τη συμμετοχή ιερέων της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας”.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr