Ελληνοκύπριοι τιμούν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής (ΦΩΤΟ)

Loading...


Καθώς πλησιάζουν να εκπνεύσουν οι ημέρες της παραμονής του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου στην Κύπρο, πολλά οργανωμένα σύνολα διοργανώνουν τιμητικές εκδηλώσεις προς το σεπτό πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, το απόγευμα της Δευτέρας, 12 Φεβρουαρίου 2018, επιζώντες Κύπριοι αγωνιστές του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59, μετέβησαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου όπου είχαν την ευκαιρία για μία εκ του σύνεγγυς επαφή με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, αλλά και για να πάρουν τις πολύτιμες ευχές του γηραιού αλλά ακμάζοντος τω πνεύματι αρχιεπισκόπου.

Στη συνέχεια, το Διοικητικό Συμβούλιο της υπό τουρκική κατοχή Κοινότητας Αιγιαλούσης Καρπασίας, διοργάνωσε σε γνωστό εστιατόριο της πρωτεύουσας τιμητική εκδήλωση και δείπνο, αφιερωμένο στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.

Διαβάστε εδώ:  Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο Παγκύπριο Γυμνάσιο (ΦΩΤΟ)

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Πιτσβούργου κ. Σάββας, ο Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο Επίσκοπος Καρπασίας (επιχώριος επίσκοπος της διοργανώτριας κοινότητας) κ. Χριστοφόρος, ο κ. Παναγιώτης Χατζηπαντελής, Εκτελεστικός Πρόεδρος και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Μεταλλευτικής Δημόσιας Εταιρείας, πρόσφυγες της Καρπασίας και άλλοι επίσημοι.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr