Μεγάλη εκκλησιαστική γη δίνει η Αρχιεπισκοπή Κύπρου για επένδυση 7,5 δις

Loading...


Μεγάλη εκκλησιαστική παραλιακή γη στην Πάφο όπου θα ανεγερθούν ξενοδοχεία, μαρίνα και…τεχνητό νησί παραχωρεί σε Ούγγρο επενδυτή ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Η Αρχιεπισκοπή της Κύπρου θα παραχωρήσει μεγάλη έκταση εκκλησιαστικής γης στην περιοχή Γεροσκήπου της Πάφου για να υλοποιηθεί επένδυση ύψους 7,5 δισ ευρώ απο κοινού με Ούγγρο επενδυτή.

Περιγράφοντας το έργο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι θα περιλαμβάνει τρία με τέσσερα ξενοδοχεία, μαρίνα σκαφών, καθώς και ένα τεχνητό νησί, πάνω στο οποίο θα οικοδομηθούν πολυκατοικίες.

Σκοπός του Ούγγρου επενδυτή είναι να προσελκύσει πλούσιους επιχειρηματίες από τη χώρα του, αλλά και από αλλού, οι οποίοι θα μεταφέρουν τις εταιρείες τους στην Κύπρο και θα διαμένουν μόνιμα στις εγκαταστάσεις που θα δημιουργήσει.

Μετά από σημερινή σύσκεψη, στην οποία πήραν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος και Γεωργίας και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης,ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.

Η Αρχιεπισκοπή, για αυτή την επένδυση θα παραχωρήσει μεγάλη έκταση εκκλησιαστικής γης στην περιοχή Γεροσκήπου της Πάφου.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, το έργο θα περιλαμβάνει τρία με τέσσερα ξενοδοχεία, μαρίνα σκαφών, καθώς και ένα τεχνητό νησί, πάνω στο οποίο θα οικοδομηθούν πολυκατοικίες.

Σκοπός του Ούγγρου επενδυτή είναι να προσελκύσει πλούσιους επιχειρηματίες από τη χώρα του, αλλά και από αλλού, οι οποίοι θα μεταφέρουν τις εταιρείες τους στην Κύπρο και θα διαμένουν μόνιμα στις εγκαταστάσεις που θα δημιουργήσει. Ετικέτες