Κυπριακό και σχέσεις Εκκλησιών συζήτησαν Αρχιεπίσκοπος και Βούλγαρος ΥΠΕΞ

Loading...


Λευκωσία: Το Κυπριακό και οι σχέσεις των Εκκλησιών Κύπρου και Βουλγαρίας βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν σήμερα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και ο Βούλγαρος Υπουργός Εξωτερικών Kristian Vigenin.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ότι αντάλλαξαν αρκετές απόψεις και τον ενημέρωσε για την Εκκλησία της Κύπρου και για την κατάσταση στο Κυπριακό. 

“Μας άκουσε μετά προσοχής ο κ. Υπουργός και μας διαβεβαίωσε ότι στις συναντήσεις που θα έχει με τους εκπροσώπους της Τουρκίας, με τον συνάδελφό του, θα θέτει τα προβλήματα που μας απασχολούν και μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχει η διπλωματία θα προσπαθήσει να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες για το εθνικό πρόβλημα που έχουμε στην Κύπρο”, είπε.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον κ. Vigenin και του ευχήθηκε καλή παραμονή και καλή επιστροφή στην πατρίδα του. “Θα εξακολουθήσουμε και οι δύο εκκλησίες, της Κύπρου και της Βουλγαρίας, να συνεχίσουν τις αδελφικές σχέσεις αλλά και πάντοτε θα είμεθα ευγνώμονες και προς την πολιτεία της Βουλγαρίας για την συμπαράσταση που έχουμε εκάστοτε στο εθνικό μας θέμα”, είπε.

Από την πλευρά του ο Βούλγαρος Υπουργός, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υποδοχή που έτυχε από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, επιβεβαίωσε την ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και των δύο Εκκλησιών.

Θα ήμουν πολύ χαρούμενος να δω μια επίσκεψη του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτου σύντομα στην Κύπρο ως άλλης μιας επιβεβαίωσης των άριστων σχέσεων μεταξύ των δύο Εκκλησιών”, είπε ο Υπουργός και ευχήθηκε τα καλύτερα για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι η επίσκεψή του Αρχιεπισκοπή αποτελεί ακόμη μια απόδειξη ότι δεν είναι μόνο η οικονομία και το εμπόριο, αλλά είναι και η πίστη ότι υπάρχει ενότητα μεταξύ των λαών της Βουλγαρίας και της Κύπρου.Ετικέτες