Η εορτή των Χριστουγέννων στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και τη δέουσα εκκλησιαστική παράδοση τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο, προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατούμενου από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Το συλλείτουργο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015, με την ευκαιρία της Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Ανάμεσα στο πλήθος των πιστών που συμμετείχαν στην κατανυκτική ακολουθία ήταν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καδής, ο Επιτετραμένος της Πρεσβείας της Ελλάδος, κ. Χρήστος Καποδίστριας, καθώς επίσης Βουλευτές και εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας και άλλοι επίσημοι.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς όπως ο νεογέννητος Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός χαρίζει υγεία και ευτυχία, καθώς επίσης ειρήνη και σωτηρία, προσωπική, οικογενειακή και σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας, ευχήθηκε, όπως με ταπείνωση και αγάπη αφήσουμε το Χριστό να γεννηθεί μέσα μας και τότε όλα αγιάζονται και αλλάζουν έχοντας ως κέντρο της ζωής μας τον Θεάνθρωπο Σωτήρα και Λυτρωτή του σύμπαντος κόσμου. 

 Ετικέτες