Βολές κατά πάντων από τον Αρχιεπίσκοπο για το κλείσιμο των Κ.Α

Loading...


Τα’βαλε με όλους και με όλα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για τις αιτίες κλεισίματος των Κυπριακών Αερογραμμών.

Προβαίνοντας σε δηλώσεις ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι ο κρατικός αερομεταφορέας έπασχε εδώ και χρόνια με τις αποφάσεις για εξυγίανση να όφειλαν να έχουν ληφθεί εδώ και 25 έτη όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο Αρχιεπίσκοπος επέρριψε ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις, τις Διευθύνσεις των Κυπριακών Αερογραμμών, και στους εργαζομένους.

Ασκώντας δριμεία κριτική στις πρακτικές παρελθόντων κυβερνήσεων, αλλά και στο ίδιο το καθεστώς και νοοτροπία που επικρατούσε στις Κ.Α. έκανε λόγο για υπερδιπλάσιους υπαλλήλους, και ενώ γνώριζαν ότι δεν είχαν όλοι δουλειά να κάνουν, ήθελαν τους μισθούς τους.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι λυπάται γιατί οι εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους.

Εκ παραλλήλου εξέφρασε την ελπίδα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσλήψεις εργαζομένων, όχι όμως των ημέτερων, αλλά βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων όσοι αξίζουν να καταλάβουν υπεύθυνες θέσεις, στην νέα κυπριακή εταιρεία που δρομολογείται να αντικαταστήσει τις Κ.Α..

Εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος προχώρησε και σε μια πρόταση απορρόφησης των υπαλλήλων των θανόντων Κ.Α. σε άλλες κρατικές υπηρεσίες, ώστε όλοι να διασφαλισθούν, αναλόγως των προσόντων τους.

Μάλιστα, ασκώντας εν μέρει αυτοκριτική και για τις παρελθούσες πρακτικές προσλήψεων στην Αρχιεπισκοπή ανέφερε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν περισσότεροι υπάλληλοι και ότι ο ίδιος δεν προχωρεί σε νέες προσλήψεις, ενθαρρύνοντας τους υπαλλήλους να αφυπηρετήσουν πρόωρα, λαμβάνοντας τις σχετικές αποζημιώσεις.Ετικέτες