Αναστήλωση εκκλησιών στα κατεχόμενα από το Βατικανό

Loading...


Να στηρίξει την αναστήλωση μιας ορθόδοξης και μιας μαρωνίτικης εκκλησίας στα κατεχόμενα, θέλει η Αγίου Αιγιδίου.

Αυτό δήλωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Marco Impagliazzo μετά από συνάντηση που είχαν το απόγευμα του Σαββάτου στα κεντρικά Γραφεία της Κοινότητας.
Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι «υπήρξε ενδιαφέρον για την Κύπρο και εκφράστηκε η επιθυμία για να υπάρξει μια συνεισφορά για την αναστήλωση θρησκευτικών μνημείων, μιας ορθόδοξης και μιας μαρωνιτικής Εκκλησίας και θέλω να ευχαριστήσω θερμότατα την Κοινότητα εκπρόσωποι της οποίας σύντομα θα βρίσκονται στην Κύπρο και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πώς μπορούμε περαιτέρω να συνεργαστούμε».

Χαρακτηρίζοντας απόλυτα ενδιαφέρουσα τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινότητας Αγίου Αιγιδίου, «η οποία είναι διαπιστευμένη σε 70 χώρες και επιτελεί ένα σημαντικότατο έργο κατά της πείνας, κατά των διακρίσεων», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι και στο παρελθόν «είχαμε συνεργαστεί σε προγράμματα εναντίον του ιού του AIDS, ενώ ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών της Κοινότητας Αγίου Αιγιδίου είχε οργανωθεί στην Κύπρο μια παγκόσμια σύναξη για το διαθρησκευτικό διάλογο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Αιγιδίου είπε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ειρήνη και τον διάλογο, καθώς και τη συνεισφορά της Κύπρου στο πρόγραμμα της Κοινότητας για την Αφρική.

Πρόσθεσε ότι συζήτησαν επίσης θέματα που αφορούν την ειρήνευση μέσα από τη θρησκεία σημειώνοντας ότι «οι θρησκείες σήμερα μπορούν να βοηθήσουν» προς αυτή την κατεύθυνση και ανέφερε ότι «η Κοινότητα ενδιαφέρεται να στηρίξει την αναστήλωση μιας ορθόδοξης και μιας μαρωνίτικης Εκκλησίας στα κατεχόμενα».

Η Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου αποτελεί πολύ ισχυρή Ρωμαιοκαθολική Μη Κυβερνητική Οργάνωση στον κόσμο με παρουσία σε 70 χώρες και πλούσια μεσολαβητική και ανθρωπιστική δραστηριότητα στην αφρικανική ήπειρο.

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Εδρας, Αρχιεπίσκοπο Dominique Mamberti είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κασουλίδης είπε ότι «συζητήσαμε θέματα, όπως το Κυπριακό, η πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου, η ανάγκη για στήριξη των μνημείων, των εκκλησιών και των τεμένων στην Κύπρο».Ετικέτες