Έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου

Loading...


Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015, σε έκτακτη συνεδρία, υπό την προεδρία της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου. Μελέτησαν μεταξύ άλλων υπόμνημα, που θα αποσταλλεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, το οποίο σχετίζεται με την μελετώμενη τροποποίηση του νόμου για τις εκτρώσεις. Αναλυτικά η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου εργάστηκε ως εξής: 

1) Μελέτησε τις αποφάσεις της Ειδικής Διορθοδόξου Επιτροπής για την μέλλουσα να συνέλθει Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας ως προς τα θέματα της Νηστείας και της Αποστολής της Ορθοδόξου Εκκλησίας «ως μαρτυρίας εν διακονία».

2) Παρακολούθησε DVD με αποσπάσματα εκπομπών σε διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς του κ. Ανδρέα Πιτσιλλίδη. Παρέλαβε, ταυτόχρονα, υπόμνημα της προς τούτο συσταθείσης Συνοδικής Επιτροπής, το οποίο αφού μελετήσει θα ξανασυνέλθει για συζήτηση του θέματος και λήψη αποφάσεως.

3) Μελέτησε υπόμνημα το οποίο θα αποστείλει προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικά με την μελετώμενη τροποποίηση του νόμου για τις Εκτρώσεις.Ετικέτες