Θεσσαλονίκης Ανθιμος: «Να προσευχόμαστε για την ειρήνη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Την αγωνία του για τις παγκόσμιες εξελίξεις εξέφρασε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, μιλώντας σήμερα, Κυριακή των Αγίων Πάντων, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Ο Παναγιώτατος τόνισε πως υπέρτατο αγαθό είναι η ειρήνη και ευχήθηκε να μην υπάρξουν πολεμικές συγκρούσεις.

Είπε μεταξύ άλλων: «Ο ορίζοντας είναι θολός και άρα επικίνδυνος. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και ειδικά για τις μικρές χώρες. Το χρέος μας είναι να προσευχόμαστε στον Τριαδικό Θεό, την Παναγία και στους Αγίους μας για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Μεγαλύτερο αγαθό από την ειρήνη δεν υπάρχει. Να δώσει ο Θεός να μην έχουμε πόλεμο με τους γείτονες, οι Ευρωπαίοι μεταξύ τους, η Αμερική με άλλους ή στην Ασία.

Εμείς οι Ελληνες από αιώνων είμαστε φιλοπάτριδες αλλά και φιλόξενοι. Αγαπάμε και σεβόμαστε τον Θεό, εκτός από μερικούς που ξεστρατίζουν και πάνε στο σκοτάδι.

Χαιρόμαστε που το καλοκαίρι έρχονται ξένοι και γεμίζουν τα νησιά, με παραλίες. Αρκεί να σέβονται και να αγαπούν το λαό και την παράδοση της χώρας που τους φιλοξενεί».

Διαβάστε εδώ:  Ιράν: Γιατί μπήκε στο στόχαστρο των τζιχαντιστών

Αναφέρθηκε και στο θέμα με την προ ημερών δολοφονία του μικρού μαθητή σε σχολείο στο Μενίδι και είπε: «Η τραγωδία του παιδιού στο σχολείο του συγκίνησε όλους τους ανθρώπους. Ένα παιδί δολοφονείται και κανείς δεν ξέρει ποιος το έκανε. Οσοι άνθρωποι δεν είναι άνθρωποι του Θεού και παίζουν με τα όπλα τους προσβάλλουν την υπόσταση του ανθρώπου.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως κάποιος μπορεί να πυροβολεί σε ένα δέντρο που είναι παιδιά. Οι γονείς, το σχολείο, οι φίλοι του τα πάντα μέσα τους γκρεμίστηκαν. Εχουμε πάψει να πιστεύουμε στην ουσία της ανθρώπινης υπάρξεως».

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Παναγιωτάτου…